Összes oldalmegjelenítés

2011. március 24., csütörtök

Csak úgy... mindenestül mindenről

Jövő hét pénteken, április 1-én megyünk UH-ra. Az őrület határán állok, állunk. Ennyire lassan soha nem telt egy hét sem. Igaz, ezt mondtam akkor is, amikor a 7 hetes UH után azt mondták, hogy a következő a 12 hét végén esedékes. Ez a 4 hét gyorsan elrepült, de az ötödik... Ólomláb, ólomláb, ólomláb!
Hétfőn orvoslátogatás és cyto esedékes. Már régebben le akarta venni, de mondtam neki, hogy amíg a 12. hétben nem vagyunk, addig még véletlenül sem nyúlhat hozzám! Ezen jót röhögött és neki akart állni, viszont amikor összehúztam a szemöldököm, rájött, hogy nem mókázom és ő sem vette viccesre a dolgot, így helyette megkaptam a szokásos útravalót, amit minden egyes alkalommal elmond: "Liz, terhes kiskönyv nélkül nem megyünk szülni, különben hazazavarom érte!" - "Tuti az lesz az egyetlen, amit otthon hagyok" - válaszolom minden alkalommal! 
A hetem eddig programokkal teli volt, mégis lassssaaaannn telik! Dórival sétáltunk egy jót. Maját vittük sétálni, miközben Maja végig a kezemben volt. Nem árulok el égbekiáltó dolgot  -  remélem nem haragszik meg érte -, Kaáliról beszélgettünk, odajárnak lökésért a babához. Sajnálom őket nagyon, hogy nem kapnak időpontot... és soha nem olvasok fórumokat, most megtettem. Ezren panaszkodnak, hogy nem jutnak egyről a kettőre. Most jutott eszembe, hogy Dóri helyében én nem arra kérnék időpontot, hogy a leleteimet egyeztessem a dokimmal, hanem valami más indokot kitalálnék. Az is megfordult a fejemben, hogy felhívom az intézetet és őket is megfenyegetem, hogy rájuk gyújtom az egész kócerájt, mint ahogy a szülészetet, Reni barátnőm Botondjának születésénél. Talán elérnék valamit? Nem hiszem. Mégis úgy gondolom, hogy semmivel sem kevesebbek azok, akik lelet-megbeszélésre mennek, mint akik mondjuk beültetésre... mindenkinek a saját dolga az elsődleges és nyilván ők sem 1 hete várnak. Szégyellhetnék magukat, akik kitalálták ezt a kiba ... tt rendszert. Dóriék nagyon megérdemelnék a babát, ritkák az ennyire aranyos, kedves jószívű emberek, mint Ők Bandijával. Szerintem nem Kaáli fogja megadni nekik a lökést, hanem a Pötty. Mi vagyunk az élő példa arra, hogy minden próbálkozás ellenére vagy nem maradt meg vagy nem jött össze a baba, s amikor már majdnem lemondtunk róla, jött egy kósza gondolat, hogy csináljuk gyereket és tessék! Csapó most indul.
Hét elején voltam védőnőnél is, aki meglepően konstatálta, hogy a 14 kg-os hízásom ellenére 0,5 kg-ot fogytam! Zsuzsi barátnőm egyből rám vetette magát, hogy "ugye nem fogyózol, te HÜLYE?" - alig megszeppenve tudtam csak kinyögni, hogy nem! Nem! NEM!
Nyilván nem Norbi Update diétájának és Maja lenyelésének köszönhetően szedtem fel összesen 13,5 kg-ot! 
Sebaj, ez sem számít.
Szóval védőnő, Márti néni. aranyos, kezdem megszeretni. A véreredményeim rendben vannak, minden tökéletes, azt mondta, beleírt a kismama könyvembe is. Hazajöttem, s Krisznek mutogattam, hogy nézd, már 4 sorral több van benne, mint pár héttel ezelőtt! Ez akkora dolog!! Tudom, akiknek gyerekük van, most nagyot mosolyogtak, hogy 4 sor ... és akkor mi van. Viszont engem ez a 4 sor megríkatott. Meghatódtam, hogy egyre több dolog kerül bele a füzetecskébe, ami rólam, de legfőképp a babáról, a kisbabámról szól, s ha baj lenne, ezek a sorok már bele sem kerültek volna. SŐT! Soha ennyi sor nem volt még egyik a könyvemben sem! Egyre szorosabb közöttünk a kapcsolat annak ellenére, hogy nem láttam 4 hete s csak papír formájában és simogatások által tartjuk a kapcsolatot egymással s kapom a visszajelzéseket róla. Sokszor vannak olyan kósza gondolataim - amiket aztán gyorsan el is hessegetek-, hogy mi van ha már nem is él, mi van, ha valami baja van, ha ... ha... ha... Olyan rég volt UH! Most bízom és remélek s a pozitív dolgokat próbálom bevonzani, hogy minden rendben és egészséges a baba. Csak ez lehetséges! Mégis félek a Down-szűréstől, melynek véreredményei megjöttek tegnapelőtt. Semmit nem számít és semmit nem lehet érteni belőle. Okosan ki van ez találva kérem szépen! 10.000,- Ft a vérvétel. Ám, ez kombinált teszt... plusz 20.000,- Ft az UH. Csak a vérvételből semmi sem derül ki, muszáj kifizetni a húszast is, ugyanis olyan környezeti tényezők, mint a dohányzás, az életkor stb... befolyásolja a Down-teszt eredményét. Úgyhogy ha valaki egyszer már nekiállt, a 30.000-ret perkálhatja. A legjobb, amit Zsuzsitól tudtam meg, de már pedzegette a védőnőm is, hogy aki a 30.000-es szűrést választja, az ezzel az összeggel nagy részben támogatja a 16. héten esedékes AFP-szűrést is, ami egyébként TB támogatott, ingyenes. A legjobb emellé: létezik 9.000,- Ft-os Down-szűrés is, amit nekem meg sem említettek, jobban mondva azt mondták, hogy nem létezik már. 
Ezek szerint vagy baromi gazdagnak látszom vagy nagyon hülyének :)

MAI NAPI TANULSÁG:

Hiába alapos az ember, hiába néz utána mindennek ötszázszor, hiába olvasol el minden szakirodalmat, abban biztos lehetsz, hogy a Te terhességed nem hasonlít egyikhez sem, a Te babád nem akkora, mint a szakirodalomban és az interneten, a Te babádnak biztosan 2 nappal később nő ki a füle tövében lévő harmadik szőrszál, mint másnak. Minden terhesség egyedi és leírhatatlan. 

Mindenki vegye meg a Kismama c. lap különkiadását, melynek címe a kilenc hónap. 211 kérdés és válasz. Minden benne van, amit nem árt tudni. Én leszoktam a fórumolvasgatásról, mert rájöttem, hogy hülyeség!

Én már állapotos akarok lenni, nem terhes!

Ps.: anyukámnak és apukámnak köszönöm mindent az elmúlt pár napért! Olyan jó volt otthon lenni!

2 megjegyzés:

  1. Könnyek, mosolygások és nevetések.... ezek a mai bejegyzésednek a hatásai.
    Köszönöm, hogy mellettem állsz - jól esik!

    Te meg gyorsan felejtsd el a negatív gondolatokat - minden rendben van, lesz és punktum! Nincs apelláta! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök a hatásnak! Melletted állok mindenben, ez csak természetes és annyira akarok segíteni, de tehetetlen vagyok és baromira dühít! :(
    ... és nincs apelláta!

    VálaszTörlés