Összes oldalmegjelenítés

2011. március 27., vasárnap

Köszönöm Dóri, avagy a Várandósnapló

Tegnap Dóri barátnőm akkora meglepetést okozott!
Kaptam tőle egy könyvet. Na, nem ám akár milyet! Szinetár Dóra: Várandósnapló
Nagyon hasznos olvasmány, napló és CD egyszerre. A lemezt végighallgattam, ezzel párhuzamosan végig is bőgtem. Nagyon szép zenéket tartalmaz: What a Wonderful World, Édes kisfiam, Úgy szeress ... ezeket már a pocaklakó is hallgathatja, állítólag fejlesztő hatással bír. Egyenlőre én még csak a könnycsatornák megnyitását és tisztítását tapasztaltam ezzel kapcsolatban.
Olvasmány, mert hasznos tanácsokat ad homeopátiával, babkelengyével, munkával és még ezer-féle dolgot illetően. Saját tapasztalatait írja le a színész-énekesnő, miközben Zorka babáját várja. Azért is tetszik annyira, mert nem általános és örök érvényű állításai vannak ... hogy most aztán csak ez a jó és semmi más, hanem a vele ténylegesen megtörtént eseményeket és bevált módszerekkel foglalkozik, meséli el. Így mindenki azt vesz magára és fogad meg, amit szeretne. Ami viszont a legjobban tetszik a könyvben az az, hogy egy-egy oldal be van ékelve és hetekkel be van számozva, illetve a ferdén írókra gondolván be van vonalazva. Ez a napló része. El is határoztam, hogy mindegyik héthez írok egy rövidke, levelet a kisbabámnak címezve. Majd ha majd nagy lesz és már fel tudja fogni és értékelni tudja, odaadom neki és elolvashatja mennyire vártuk és mennyire vigyáztunk rá, amíg a pocakomban volt. Tudni fogja, mi történt vele a fogantatásától a születéséig. 
A múlt hétvégén, amikor otthon voltam, anya odaadta a terhes kiskönyvét, mely a mi - húgom és én - történetünket tartalmazta a pocakban töltött életünkről. Nagyon jó volt olvasgatni, lapozgatni. Remélem a gyerekem szívét is olyan melegség tölti el, mint az enyémet, amikor a kezembe tartottam tulajdonképpen  "magam", annak ellenére, hogy nem volt könnyű terhessége anyámnak velem.
Holnap megyek orvoshoz, így egy újabb sor fog belekerülni Édes Kis Pötty történelmébe, Kiskönyvébe.
Most megyek és nekiállok kitölteni a 12. hétig a naplót! Ma 12 hetesek vagyunk és jól érezzük magunkat és egymást!

KÖSZÖNÖM DÓRI!

1 megjegyzés: