Összes oldalmegjelenítés

2011. május 12., csütörtök

Dorka?!

Mindenki Dorkáz... nem is értem. Anyám szerint lány lesz, a húgom is tuti biztos benne és egyébként a környezetemben mindenki. Zsu is Dorkát vár, azt mondja tipikus lányos anyuka vagyok, meg hát Áronnak kell egy jó csaj. 
Hétvégén egyik kirándulásunk alkalmával Julcsi barátosnőm - aki szintén csak lányt tud elképzelni nekem, nekünk - lánya Lilla kijelentette, hogy Dorka az ő mostoha unokatesója lesz s én leszek neki a mostoha keresztanyja. Annyira aranyos volt... összeszedetett 100 ezer darab ezer éves plüssállatot, nyakláncot, fésüt és egyéb hasznos dolgot, hogy vigyem haza, mossam ki és a babaágyba rakjam be. Mindez, még nem volt elég, aranyom nekiállt varrni egy nyulat ... vagy mit. Legjobban egy manyura hasonlított a plüss. A MANYU= MAci és NYUszi ötvözete valami szerencsétlen nász következtében. Annyira aranyos gesztus volt, szinte a könnyem is kicsordult, akkor meg pláne, amikor egyik kedvenc gyermekkori versemet kaptam elszavalva, szépen hangsúlyozva Lillától anyák napjára.
Konklúzió: felmentem Pestre, mindjárt lett ezer kacatom, egy mostoha keresztlányom és egy nagyon kedves, számomra könnyfakasztó emlékem.

Mindennek ellenére olyan furcsa, hogy eddig mindenkinek 100%-os sikerrel meg tudtam mondani a gyermekének a nemét, a sajátomra képtelen vagyok! Vagy csak nem merem... nem akarom azt hogy várok valakire s nem az lakik a pocakhotelban. Meg hát  milyen ciki lenne, hogy bereklámozom a lányt s bedől a sikerességem, pont magammal szemben.  

Ma jöttem rá, hogy tényleg tökmindegy a baba neme.
Ez rossz társadalmi beidegződés: mindenkinek 2 kérdése van egy kismamához: hol tart a terhességben és "milyük" lesz? Erre azt szoktam mondani, mindegy, csak ne kiskutya legyen... és komolyan is gondolom. 
Régen nem volt fontos a nem. "Gyerek vót aszt jóvan!"- s nem is kérdezgették hogy kukis-e vagy puncis. Az általános kérdés a jól vagy? -volt. Ha 50 emberből 52-nem az lenne az első kérdése, hogy mi a neme, akkor egyik kismamát sem foglalkoztatná a dolog. Gyerekem lesz és kész! Hangoztatják a közhelyet: egészséges legyen, nem számít más, de a váróban csak azon elmélkedik hangosan, hogy lánya legyen vagy fia. Többször hallom a kórházi folyosón hogy a 20 hetes genetikai UH-ra váróknak nem az a fontos, hogy hány centis, mekkora a súlya, a fej körfogata, hogy mindene meglegyen stb... hanem a nem. Hétfőn, ha megyek vizsgálatra, az utolsó kérdéseim között fog szerepelni a lába közötti dolgok megtekintése. Engem sokkal jobban izgatnak a fentebb felsorolt egészségügyi és élettani adatok, hogy tényleg mindene meglegyen és az értékei a normális határokon belül mozogjon.
Nagyon várom a hétfőt! Már csak 4-et kell aludni! Jobban mondva 4 éjszakát kell valahogy átvészelni. Szó szerint. A nemalvás már kicsinált teljesen, mindenkitől kapom a bókot, hogy milyen szép kismama vagyok, DE meg vagyok fáradva. Nyilván a 16 hetes nemalvás már sok... jobban mondva az elmúlt 2 hét éjszakai hánykolódása és ücsörgése kimerített teljesen. Tegnap este jött el a holtpont. Felértem Maja sétáltatásból, leültem a kanapéra és csak sírtam. Nem tudom, hogy miért, miért sem, csak folytak a könnyeim. Elfáradtam. Még a holnapi napot valahogy kihúzom a munkahelyen, de lelépek 10 órakor, védőnőhöz megyek pisit bemutatni, s megpróbálok napközben aludni egy kicsit. Kitapasztaltam Pötty életvitelét. Délelőtt nagyon aktív, délután 7 óráig alszik majd este, éjjel mambót jár a pocakomban. Asszem' fordítani kellene az életemen. S akkor kivel tartanék kontaktot?! Lehet Dóri is hülyén nézne rám, ha éjjel 2-kor rácsörögnék, hogy nincs-e kedve átugrani egy dumcsira... s lehet Krisz sem preferálná a dolgot.

Krisz! Majdnem elfelejtettem... a gyerek nemével kapcsolatosan írni!
Pár nappal ezelőtt azt mondta, hogy ő az utolsó, aki a családi vezetéknevet továbbviheti. Tehát nem értem... most milyen nemű gyerekre hajaz... én úgy vettem észre, inkább a lányos apukák táborát erősítené... de ha a nevet akarja továbbvinni/vitetni, akkor mégis csak fiú kell hozzá...
A barátaink Krisznek lányt kívánnak. Méghozzá a következő morbid, de annál nagyobb igazságtartalommal bíró oknál fogva:
Krisznek több nője és 'partnernője' volt, mint ötven átlag pasinak. Ebből kifolyólag mindenki azt mondja, azért kell Dorka, hogy megtudja a drága apa, milyen érzés az, amikor a lányát 8 pasi döngeti ... akár egyszerre ... miközben Ő otthon jóhiszeműen olvassa esténként az újságot a rikító zöld kispapucsában, abba a hitbe ringatva magát, hogy a lánya jól viselkedik és vigyáz magára. Na erre én azt szoktam volt mondani, hogy úgyis megdugják egyszer...

Konklúzió: tényleg jobb egy kispasi - Zsu szerint így akár egyszerre két pasi is lehet bennem - ... ha kislány lesz 35 éves koráig karanténba lesz zárva az 5 négyzetméteres szobácskájában majd beadom valami szűzneveldébe.

1 megjegyzés:

  1. Hááát... szerintem Te most nagyon nő vagy.... aki már nagyon akarja a férfit! :))))

    VálaszTörlés