Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 18., csütörtök

Lakásfelújítás

Elég hülye helyzet előtt állunk. Apósomék szóltak, hogy szigeteljük le rendesen a lakást és festessünk ki mindent. Cégre pedig számlával elszámolhatjuk, így nekünk 0, azaz nulla forintba kerülne a történet. Tök jól jönne, meg tényleg rá is férne a lakásra a felújítás, de nagyon ódzkodom tőle. 1-2 hetet venne igénybe maga a munka. Alaposan dolgoznak a szakemberek, garanciát is vállalnak, takarítanak is maguk után - nyilván nem mindent és nem a legalaposabb nagytakarítást csinálják függönymosással és ablaktisztítással -, mindenesetre egy ekkora melót nem tudom, hogy be akarok-e vállani a terhességem végére. Mire nekiállnának, augusztus utolsó hete lenne és szeptember közepére végeznének mindennel. A por és a sok szarság miatt azt javasolják a szakik, hogy itthon se legyek, szóval hazamenni mondjuk a 37-38. héten egy hétre azért elég durva lenne. Persze Győr és Vásárhely 1 óra autóval, mégsem tenném meg szülési fájásokkal tarkítva e rövidke utat. De még ha ki is húzom a munkamenet végéig egyben, akkor sem szeretném a terhességem utolsó heteit melóval tölteni. Ráadásul mi a 38. héten szülni fogunk - legalábbis így beszéltük meg Dorkával. A másik nagy félelmem, ha nekiállunk a felújításnak és közben Édeskénk úgy gondolja, hogy itt az ideje anyut és aput meglátogatni, akkor hova hozom haza a gyereket a kórházból? A koszba és porba vagy épp a még ki nem száradt festékszagtól bűzlő lakásba?! Nem utolsó szempont, hogy nem akartunk már túl sokáig itt maradni, szerettük volna eladni a lakást s családi házban folytatni kis életünket.
Mindezzel szemben viszont ott vannak a következő érvek:
Ad1.: szigetelve lenne a lakás teljesen. Nyáron hideg, télen meleg, nem az eget fűtenénk a hidegebb hónapokban, tehát jóval kevesebb lenne a gázszámlánk is. Nyáron nem izzadságtól tocsogva ücsörögnénk itthon.
Ad2.: TÖK ingyen lenne a munka
Ad3.: növelné a lakás értékét
Ad4.: Dorka teljesen új és tiszta helyre érkezne.

Szóval nagyon jó a felajánlás, meg nyilván minden épelméjű ember ugrana rá egyből, nekem mégis fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban. Na, most légy okos Domokos!

Help!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése