Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 26., hétfő

2 óra mennyország

Hihetetlen, de megtörtént a csoda: 4 nap után végre sikerült aludnom 2 órát. Ez a két óra, mindennel felért ... odaadtam volna érte a fél lábam.  Már a végkimerülés után voltam mind testileg, mind szellemileg, mindenhogyan. Tegnap este már azon imádkoztam, hogy Dorka nehogy meginduljon az éjszaka folyamán, mert képtelen lennék megszülni, nem tudok lemenni az autóig sem, nincs bennem annyi erő, hogy felvegyem zuhanyzás után a pizsamám.  Totál káosz, pánik és erőtlenség lett rajtam úrrá. Kényelmesen elhelyezkedtem, kipárnáztam magam, Krisz is korán nyugovóra tért, Maja is befészkelte magát és ALUDTUNK! Annyira jó volt ... aztán arra ébredtem, hogy iszonyatosan görcsöl a vesém. Jobban mondva azt hittem, hogy az fáj. 14 évesen volt egy nagyon komoly - majdnem elvitt a betegség - vesemedence-gyulladásom, s a fájdalom ahhoz a görcshöz hasonlított, de egy idő után elmúlt. Felkeltem, Kriszt hagytam tovább aludni. Kijöttem a nappaliba és figyeltem 20 percenként jött ez a szarság. Na ezzel nem kellett lépcsőzni, ezzel nem kellett nyögni, ezzel nem lehetett semmit sem csinálni. Ezek közel sem olyanok voltak, mint a jósló fájások, amikről eddig azt írtam, hogy popsiösszehúzó, görcsös élmény. Ezek kib@szottul fájtak. Felhívtam Beát, a szülésznőt, hogy ez mi?! Ezt nekem senki sem mondta ... "ez már az"- mondta ... Akinek derékfájással kezdődik a vajúdás és nem magzatvízelfolyással vagy nyákdugó kilökődéssel, annak nincs nagy szerencséje, mert ezek a fajta fájások akár 4 napig is eltarthatnak ... nyilván az sem kizárt mondta, hogy "ebből baba lesz estére". Ha a magzatvíz elfolyna, onnan már nem engednek 4 napot kínlódni, hiszen árt a babának. Ezzel a derékfájdalommal viszont ki lehet húzni egy darabig. Na, mondom az fasza ... nem tudom mivel érdemeltem ki ezt is. Eddig is mindenért meg kellett dolgoznom, soha semmit sem kaptam ingyen, ez miért lenne kivétel?! Dorka a pocakomban nagyon nyugtalan, így próbálok most minél többet pihenni, Mamma Cass-t hallgatunk - Dream A Little Dream Live, Dorkát ez a zene nagyon megnyugtatja, nagyon szereti. http://www.youtube.com/watch?v=vZPmZ64m3_4 vagy Doris Day - http://www.youtube.com/watch?v=gAIIKuSI2Z0&feature=related

Aztán rájöttem közben arra is, hogy eddig nem jól csináltam ezt a pihenéses dolgot, hiszen amikor kialudtam magam, vagy nem voltam annyira fáradt, akkor nekiestem a lakásnak, sütni, főzni vagy bárminek, csak valamit csinálhassak, hogy teljen az idő és ne érezzem magam semmittevőnek. Nyilván ennek következtében ismét nagyon gyorsan leszedáltam magam ... 
Ma a pihenésé, a zenehallgatásé, az olvasásé a nap. Este azért sütök valami finomat, mert az olvasott regény nyomán megkívántam a gyömbéres kekszet, de asszem inkább linzert fogok készíteni, azt Krisz is nagyon szereti fincsi házi baracklekvárral.

Nagyon jó volt ez a két óra alvás. 2 óra mennyország. Felfrissültem kicsit, a lelkem is megnyugodott, az uramhoz, Majához is jobb lett a hozzáállásom. Gondolom ez már mindenkinek kellett :) Tényleg jöhet Dorka, le tudok menni az autóhoz, talán a pizsimet is fel tudom venni este alváshoz, bár jobban örülnék neki, ha már trizs helyett a kórházi hacukát kellene magamra öltenem. Kicsit türelmesebben tudom szemlélni a világot s - visszaolvasva a bejegyzéseimet - már nem vagyok olyan, mint a Top Thrill Dragster a legnagyobb és leggyorsabb hullámvasút a világon.

2 megjegyzés:

  1. De durva, én is erre a Mama Cass szoktam ringatózni Borival!!! Csak már a szuletése után :)

    VálaszTörlés
  2. Dorka nagyon szereti ezt a zenét ... lenyugszik tőle és jól esik a lelkemnek. Szerintem születés után is szeretni fogja, így ringatózhatunk rá :)

    VálaszTörlés