Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 25., vasárnap

Készülődés

Hogy kell menni szülni?!
Jó kérdés ... én feltettem magamnak, anyámnak, Krissznek, anyósomnak, barátnőknek és ismerősöknek, sokszor a terhesgondozóban ismeretleneknek, orvosnak, szülésznőnek. Senki sem tudja rá a helyes választ. Talán nincs is, hiszen minden szülés más, minden születés egy apró csoda  a világegyetemben.
Odáig mindenki eljut, hogy összekészíti a kórházi cuccosát magának, a babának, még pluszba a hátha nem lesz elég és a ki tudja hogy kell-e kategóriát is igyekszik az ember lánya kielégíteni. Szerintem minden épelméjű ember a lehető legrövidebb ideig szeretné élvezni a kórházban töltött napokat picinyével. Én 3 napra készülök. Ennyit kell hivatalosan bent lenni - 72 órát be kell tölteni a babának - hüvelyi szülés esetén, császárosoknak 5 napig. Én elpakoltam mindent. Külön a szülős csomagot, külön a gyermekágyasat. A gyerekszoba 3/4 részét a steril vattától a plüs játékig mindent. Magamnak tisztálkodószereket, ruhákat. Eddig szerintem nagyjából mindenki eljut, nyilván lesznek olyan dolgok amiket kifelejtettem vagy nem is gondoltam rá, hogy kelleni fog ... ezért vannak az önfeláldozó, a szülést már alig váró édesapák, akik futkározhatnak a kórház és az otthon között az apró-cseprő dolgokért. 
Hogy mikor kell menni? Halvány lila gőzöm sincs ... azt vagy érzi valaki - nekem ez az egy félelmem van, hogy nem fogom tudni, amikor kell indulni -, vagy úgyis be kell menni ... bent nem marad a gyerek!
De mégis hogy kell menni? 
A lehető legrövidebb és legsimább felületű úton. Mi ezt már lejártuk Krisszel százszor, maximum 10 perc, dugóban is ... Útvonal kipipálva.
Ami biztos, itt Győrött annak nem örülnek, ha valaki intim szőrzettel megy be. Nem szeretnek borotválni. Külön szólnak, hogy ha lehet, ezt mindenki oldja meg maga otthon vagy a párja - nem magának, hanem az asszonynak -. Nekünk erre a szülésznő külön felhívta a figyelmet. Mi jó diák módjára tanulunk az urammal és edzünk. Olyan tökélyre fejlesztettük a technikát és a kipárnázást a fürdőszobában a mosóporokkal és az 5 literes tisztítószerek segítségével, ha 3 percesek a fájások, akkor is bőven végzünk eme nemes feladattal időben. 
Próbakészülés: leborotváltam a lábam teljesen - halkan hozzáteszem a helyhiány és a látási viszonyok miatt 4 helyen vágtam el magam - majd a hónaljam következett vérengzés nélkül. Lábápolással, sarokreszeléssel, körömvágással is végeztem, Krisznek szóltam, hogy fesse ki a körmeimet s ő hősiesen helyt állt itt is. Hajat mostam, szárítottam, hajat egyenesítettem, bőrt radíroztam, arcot ápoltam, természetesen szempillaspirál - aki ismer, tudja, anélkül egy tapodtat sem, valószínű ezzel a kis szerszámmal fognak eltemetnek - fogat mostam, bekentem magam olaj alapú, jó illatú testápolóval és tulajdonképpen indulásra készen voltam. 
Amit még pluszban elkövettem:
Julcsi javaslatára narancsot ettem, mert állítólag segít a szülés megindulásában.
Bogi után szabadon megnéztem a tőle kapott videót, ahogy keletkezik az élet, hisz TündérBorija a film után indult útnak. 
Lépcsőztem, mert állítólag ez is segít.
Ittam oxigénes vizet és málnalevél teát.
Homeós bogyót szedtem dupla dózisban.
Újra megcsináltam a nagytakarítást.
Ellenőriztem feng-shui szerint is a gyerekszobát, hátha valami akadályozza a gyerek érkezését, de tökéletes az elrendezés, szabad az út! 
Vizualizáltam, ahogy Dorkánk kezd bújni kifele, sőt meg is beszéltem vele, hogy visszavonom az a kijelentésemet, miszerint úgy elverem, hogy beszarik, ha kibújik a sok kínlódás miatt.
Egy-egy fájásnál mondogattam magamban, nem baj, hogy ilyen szar most, nemsokára a kezemben lesz a kis manónk, ez a szarság visz most előrébb. 
Kis cipőt raktam az ágy alá - néphiedelem - sőt az összes szőnyeget kimostam, hogy a por se legyen akadálya a gyermek lakásba jövetelének.
Krisszel nagyon beszegtük a baba fülecskéjét ... 
Imádkoztam, könyörögtem, követeltem. Sírtam és hisztiztem, majd nagyon röhögtem magamon és megnyugodtam.
A többi ökörséget már fel sem sorolom, mert szerintem ennyi baromság csak nekem juthat eszembe azért, hogy minél előbb túl legyek a szülésen. 
Kész vagyok ... teljesen ... a végső kimerültség állapota ... és nagyon szeretném már. 
Szerintem megtettem mindent, hogy Dorka el akarjon indulni a világ fele, s mindent elkövettem azért, hogy a szülőszobára teljes menetfelszereléssel és a hülyék teljes nyugalmával ám annál magabiztosabban mehessek!
ANYA! AZT MONDTAD, MA MEGLESZ AZ UNOKÁD! HOL VAN?!


5 megjegyzés:

  1. Szia Liz,egy ideje gyönyörködöm már a soraidban.
    Én is győri vagyok, 11+4 hetes kismami, 2 babát elvesztettem (ikreket a 23. héten), DE van egy 6 éves tündéri nagy lányom.
    Van egy yorkink, tetőtérben lakunk,itt-ott pirosak a falak,a konyhacsempénk olyan mint a tiétek............én is így kínlódtam szülés előtt. NAGYON SZORÍTOK NEKTEK és hidd el a mai nap még hosszú, még igaza lehet az anyudnak.
    Szeretettel gondolok Rád, hajrá Liz, hajrá Dorka! Szeretettel: Virág

    VálaszTörlés
  2. Kedves Napsugár!
    Nagyon aranyos vagy! Köszönöm szépen! Ennél már csak jobb lehet a helyzet nálam! :) Nagyon sajnálom az ikerbabáidat, sajnos tudom milyen érzés ... de kárpótol a 6 éves tündérkéd és a mostani pocaklakótok. Vigyázz nagyon magadra, magatokra és természetesen a yorkitokra is, hiszen a világ leghelyesebb kutyái :)

    VálaszTörlés
  3. Én még ezt nem hallottam, hogy a szülésznők nem szeretnek borotválni...NEm az egész hmm-t kell, csak jobb oldalt egy pici területen, ami egyetlen húzás, mindig megcsinálták egy szó nélkül.

    Én első gyereknél egyszer bementem fölöslegesen..-) Akkor már 2 órája 5 percenként jöttek "fájások". De végül utána még 10 napig nem szültem meg.:-) Az NST szépen rajzolta is a görbéket, de "csak" 70-esek voltak. Nekem aztán mindháromszor a vizem folyt el itthon, ami totál egyértelmű jel volt.:-)

    Remélem már nem sokat kell kibírnod.:-)

    VálaszTörlés
  4. Kicsinap!
    Azt nem tudom, hogy az egész intim részt le kell-e borotválni, én spec. leszoktam - jobban mondva már Krisz ... :) Nekünk külön szóltak szülésfelkészítőn, hogy otthon mindenki intéztesse el magát :) ... ha van rá lehetőség, mert hogy idő lesz rá, az biztos :)

    VálaszTörlés
  5. Egész biztos, hogy nem kell, hiszen az esetleges gátmetszés a gáton van.:-)

    VálaszTörlés