Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 15., csütörtök

Ma napi teendők

A tegnapi 6 órás alvás után a mai napi teendőimet sokkal jobban el tudtam látni és gyorsabban végeztem mindennel. A reggel szokásos módon indult: Maja kaja, Krisz kakaó, Liz tea, Mosogatás, készülődés, pisi és védőnő. 8-ra értem oda, egy 14-15 év körüli lányka-kismama várakozott előttem. Szerencsére Márta időben elkezdte a reggelt s be is hívott "mindenórás" felkiáltással a csajszi előtt. Vizelet szép, tiszta negatív. Vérnyomás 120/115. Az eddigiekhez képest kissé megemelkedett, ami szülés közeledtével teljesen normális. 
Súly: 80,2 kiló. Átléptem a bűvös határt, amit magamnak szabtam a terhességi súlygyarapodás tekintetében. Igaz még van 1 kiló 80 deka ahhoz, hogy elérjem a 30 kiló pluszt, de nagyon nem szerettem volna. Hát így biztosan meglesz. Mindegy, most nem a súlyom a lényeg, de megdöbbentőek mégis az értékek. Kicsit megriadtam. Mindenki azt mondja, hogy nem látszik annyinak, mégis én cuccolom minden nap s én már érzem a medvemozgás hátrányát. Krisz aranyosan macilánynak hív. 
Mindegy túlléptem a mérleg által mutatott számokon, a vérnyomásmérésen és Mártán s elindultunk Krisszel a Liezen-Mayer úti terhesgondozóba a táppénzes papíromért, hisz itt volt az ideje az utolsó előtti  lejelentkezésnek. Ismét megdöbbenéssel konstatáltam az ottani személytelen, futószalagon működő és ősi harci állapotokat idéző mivolton, leültem vártam negyed órát, bekérték a kiskönyvem, majd újabb 15 perc elteltével végeztem is. Találkoztam közben egy régi ismerős ismeretlennel. A nevét nem tudom, amikor én 13 hetesen a Down-szűrés vérvételére mentem, akkor elegyedtünk beszédbe. Már van egy kisfia, most is azt várnak, 32 hetes terhes, de folyton ellenőrzésre kell járnia, mert a baba le van maradva a fejlődésben s a pocakméretei - centis módszer - sincsenek akkorák, amekkorának kellene lennie ilyenkor. A babája 1040 g volt az UH mérése alapján - mellékesen Dorka egy héttel később 2229 g volt -, a pocakja - méh fundusától a méh aljáig - 32 hetesen 23 cm volt. Általában azt szokták mondani, hogy ahány centit mérnek, annyi a terhességi hét. Én úgy tudom, hogy pár centi eltérés még nem a világ vége, hiszen nálam is eltértek a számok mindig 1 cm-rel. Hol több, hol kevesebb volt, de azért 9 cm ... szerintem nagyon sok. Nagyon pici pocakja van, ha nem néztem volna meg alaposabban s nem emlékeztem volna rá, hogy kismamaként találkoztam vele, nem tűnt volna fel a 'másállapota'. Remélem minden rendben lesz vele és a babájával, s jó egészséget kívánok nekik! 
Szóval végeztem a Liezen-Mayerban, majd patikába mentünk steril vattáért, amit aztán nem vettem meg, mert nem javasolták köldökcsonk tisztításra, inkább sima gézlapot ajánlottak az elakadásmentesség miatt ... igazuk volt. Elmentünk vásárolni az urammal, majd hazajöttünk, ebédeztünk, Majáztunk, kitakarítottam, kimostam, kivasaltam és most jól megérdemelt pihenésem töltöm Dorka babámmal és Majámmal. Csak Krisz hiányzik a családi idillből, bízom benne, hogy hamarosan itthon lesz. 
Új észrevétel magamon, bár nem tudom mit jelent: tej szivárog a cicimből már elég régóta ... eddig nem tapasztaltam az első pár hónapot leszámítva, most 2 napja viszont nagyon feszülnek a melleim és meg vannak duzzadva. Észrevétel 2: valami angyali nyugalom vette úrrá magát rajtam. Békés beletörődés vagy átalakulás ... nem tudom ... mégis jó érzés.

4 megjegyzés:

  1. Nekem a köldökcsonk tisztítására leginkább a fültisztító pálcika jött be, azzal a legkönnyebb.

    VálaszTörlés
  2. Úristen, na most libabőrös lettem.... táplálásra készen... Dorkára készen. Lehet neked is rá kell kicsit a szülésre készülnöd és ez a nyugodtság is jön, hogy rá tudj pihenni... Remélem az a víz segíteni fog, hogy továbbra is tudjál pihizni!

    VálaszTörlés
  3. Vettem fültisztító pálcikát is a biztonság kedvéért :)

    Már rájöttem, hogy a nyugalom-megszállottság a szülés előjele :)

    VálaszTörlés
  4. A koldokcsonkrol nekem azt mondtak, hogy tartsam szarazon, s igy a hintopor valt be. A 10. napon leesett a kis csonk es gyonyoru kis koldoke lett Borsinak.
    Reméljuk, hogy az a kisbaba is jól fog fejlodni mostantól!
    A cicis téma tok jó, nekem is ez volt és volt is tejem rendesen, úgyhogy bízom benne, hogy ez annak a jele, hogy Dorkának boven lesz anyatejecske! :)
    Puszipuszi

    VálaszTörlés