Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 29., csütörtök

Védőnő kicsit máshogy

Ma reggel 8-ra mentem védőnőhöz. Nem volt Márta, a kolléganője, Bea nézett meg, amit egyáltalán nem bántam. Hogy én miért nem hozzá kerültem, hogy 9 hónappal ezelőtt miért nem Ő nyitott ajtót a rendelésen??!! ... mert ennyin múlt a dolog.
Nagyon aranyos, kedves, fiatal hölgyemény, jó humorral, hasonló kórelőzménnyel, mint amellyel én dicsekedhetek. Neki is 2 vetélése volt és harmadjára jött össze a babájuk október 6-án szült ... csak pár évvel ezelőtt. Kicsit beszélgettünk, ismerkedtünk, majd megnézte a vizeletem, minden rendben volt vele, vérnyomást mért, ami magamhoz képest magasra sikeredett, de nem baj, ez jó, meg szokott emelkedni a szülés előtti napokban. 150/110 Hgmm volt az érték. Fokozatosan emelkedik, remélem Dorkánk is fokozatosan készülődik. Kicsit beszélgettünk, megnézegette az NST-s papírjaimat s szerinte napok kérdése és karunkban tarthatjuk a babánkat. Biztonság kedvéért kidobattam vele a barna üveget, ebben szoktam vinni pisit ellenőrzésre. Jelképes eltávolítás volt, hogy többet ne kelljen használni és vinni sem ... így menni sem vagy legalábbis nem így 'túinvan' állapotban. Súly: 82 kiló. Ez azt jelenti, hogy 1 hét alatt 1 kiló 80 dekát híztam. Ez a gyerek súlyának növekedése és a vizesedés következménye, mert hogy nem magamra híztam, az biztos. Alig eszem az étvágytalanság és az állandó hányinger miatt. Megvan a bűvös 30 kiló.
Dorka alig mocorog. Most kicsit átalakult az ébrenlét-alvás ritmusa. Reggel 8 körül kel, kicsit partyzik, majd szunya. Dél körül ismét fent van, akkor sokkal finomabb bálnamozgással adja tudtomra, hogy minden rendben van vele és legközelebb csak este 11 órakor hallat/láttat magáról. Nagyon fura az én hiperaktív lányomtól, hogy ennyire lenyugodott. Nyilván a helye is egyre kisebb odabent. A jóslófájások ugyanúgy megvannak, sőt erősödnek napról napra, mondhatni fájásról fájásra. Mindig annyit, hogy még épp elviselhető, de ha egy hajszállal jobban fájna, már megőrülnék. Nem baj, egyre közelebb vagyunk és azt mondják, hogy a jósló fájás csökkenti a vajúdás tényleges idejét. Pocakkeményedés egyre több van, majdhogynem egész nap kemény. 
Érzem, hogy már nincs sok vissza.

3 megjegyzés:

  1. Úgy veszem észre, neked a Beákra kell koncentrálni, mert "szerencsét hoznak" :)
    Annyira izgalmas!!!
    És tok jó érezni az írásodból azt a nyugalmat, ami most rád telepedett! Maradjon is ez így, azt kívánom,nagyon jól csinálod, szerintem Dorka tok buszke rád! :)

    VálaszTörlés
  2. ... és tényleg nem mentem többet, legalábbis nem túinvan :)))

    VálaszTörlés