Összes oldalmegjelenítés

2011. október 21., péntek

Pelenkázás

Az első kakis naptól kezdve - ami a kórházi tartózkodásra esett s ugye ott nem mutatták meg a pelenkázás tudományát - be tudtam pelenkázni Dorkát. Soha sehol nem folyt ki semmi, aminek bent kell maradni a gatyában. Hozzá kell tenni, hogy Zsunál láttam ezerszer ezt a folyamatot s így könnyű volt, csak vissza kellett emlékezni, úgyhogy látatlanban is köszi Áron ... és Zsu!
2 nappal ezelőtt a gyermekem felsírt álmában, rohanok át hozzá a szobájába, látom csukva van a szeme, gondoltam nem keltem fel, éhes nem lehet, akkor a bugyorral van a baj. Dorka szobájában sólámpa ég éjjel, így nincs teljes sötétség, a levegőt is tisztítja és biztosít annyi fényforrást, hogy ha benézek rá este, látom mi újság vele. Nekiláttam szépen kibontani a pizsijét, majd a csomagra tértem rá, ami természetesen fullon volt. Letörölgettem a nuniját, popsiját, majd bekrémeztem, vissza a tiszta pelus és a trizs, Manó vissza az ágyba, én mentem kezet mosni és akkor láttam, hogy elég piszkos lett a kezem. Gondoltam nem baj, gyerek tiszta, anya meg mindjárt az lesz s zuhantam be az ágyba mély kómában. Reggel fél 9-kor, amikor Dorka kelt, mi is ébredeztünk. Megyek be a szobájába hatalmas vigyorral, jó reggelt anya kincse-bincse felkiáltással, majd a szagot érezve a mosolyom már nem volt túl őszinte, mondhatni ráfagyott az arcomra.
Takarom ki a babámat, látom, tiszta kaksi az ágyneműje, a ruhája. Nézem a pelust, üres. Akkor esett le, hogy az éjjel, amikor kómásan, alig nyitott szemmel, félhomályban pelenkáztam Dorkát, a popsitörlés tulajdonképpen szarszétkenéssé fajult a gyermekem fenekén, hátán, majdhogynem a nyakáig. Így értem miért lett dzsuvás a kezem könyékig ... s tudtam hozzákapcsolni a lakásban terjengő szagot is a történethez. Gyorsan vittem Dorkát a zuhany alá, mert a rászáradt dolgokat csak vízzel tudtam már leszedni. Közben sűrűn kértem az elnézést tőle, Krisz annyira röhögött velem együtt, hogy fájt a hasunk. Majd gondosan leápoltam s csak remélni merem, hogy nem fogja a kis bőrét kicsípni anya hülyesége. 
Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: az anyatejes kakinak van szaga!!! Mindenki azt állítja, hogy nincs ... DE VAN!!! Hát el lehetett volna jönni hozzánk szagmintát venni. Ha lenne lehetőség megmutatnám nektek is, hogy bizonyítsam, de hát fényképezőgéppel és kamerával hiába pásztázom a lakást, nem tudtok részesei lenni a anya és apa elgázosításának.
Szóval jó anyja van Mini Manónknak. A lényeg, hogy rosszat nem akar neki ...  ide jöhet a végére az egyik kedvenc mondásom: "minek az embernek ellenég, ha ilyen jó barátai vannak?!"
S íme, a tiszta és friss Dorkánk:


4 megjegyzés:

  1. "Majd gondosan leápoltam s csak remélni merem, hogy nem fogja a kis bőrét kicsípni anya hülyesége. "

    A mondat első felében, amíg nem olvastam tovább, eszembe jutott kit is ápoltál le? :D
    Bocsi :D

    VálaszTörlés
  2. Szegény arany TündérPumukli! Megbocsát Ő! Aztán pár nap múlva egyszer csak váratlanul szembe küld majd anyatejet kaksival pelusozás közben!! :DDD Reszkessetek!!! :DDD

    VálaszTörlés
  3. Imádtam ezt a sztorit! :) Édesek vagytok! És annyira bírom, hogy sosem vagy fáradt! Mondd, hogy csinálod?

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok!:)))
    Bogi, a válasz az egyik postban van ... :)

    VálaszTörlés