Összes oldalmegjelenítés

2011. november 17., csütörtök

Doktor néni

Ma ismét eljött a következő orvoslátogatás időpontja. 12:10-re kellett megérkeznünk. Apa is elkísért minket, mint mindig. Most a szmogra, a ködre, Dorka taknyosságára való tekintettel autóval tettük meg az 50 másodperces utat. Két kislány volt előttünk: Kamilla és Seron. Majd jött Ármándó, Eszmeralda és Kárlosz, a három tezsvír. Szóval kisebbségben a többség ... vagy az erő, minden bátorságunkat összeszedve bementünk és levetkőztettem Dorkát - csak így simán Dorka nem valami sorozatszereplő név és nem is szappanoperába illő -, mondom Krisznek, maradjon a váróba, a vastag cuccokat nem tudom bevinni a gyerekkel együtt, mert két kezem van, egyik a gyerekemen, a másik a kabátom zsebén, a harmadik nem létező kezem a pénztárcámon. Krisz kint maradt én nyugodtan bementem, kipakoltam, majd a gyerekemnek nekiestem, leszaggattam róla minden ruhát 3 másodperc alatt, nehogy felébredjen. Erre bejött az egész Puniella család. Gondoltam még jó, hogy Krisz kint maradt a cuccok kisebb részével és nálam van az érték. Egyik szemem a gyereken, a másik a táskámon, a harmadik nem létező szemem a 3 gyereken és a szülein. Hozzá kell tenni, hogy a gyerekek csodaszépek voltak! Szépen fel voltak öltöztetve, tiszták voltak, de az anya és az apa kicsit sem voltak bizalomgerjesztőek. Apa annyira következetes és fegyelemtartó volt, hogy amikor a gyereke csokiért vagdosta magát földhöz, akkor azt mondta: "Nem kapsz büdös kölke ... na jó, mégis!" A fegyelmezésről csak annyit: "Anya szólj rá, hogy ne verje magát a földhöz!" Mint egy óvodás ... hát mondjuk korban nem állt messze ... agykapacitásban sajnos még nem érte el ezt a kort ... mármint az apa. 
Dorka mérlegelése: Álommanó vs Dorka 1:0, ezen kívül 5400 gramm, csodaszép, tiszta, jól táplált csecsemő. Tüdejét meghallgatták, minden ok, a köldöksérvét megvizsgálták, szerencsére elkezdett visszahúzódni, úgyhogy anya jól masszírozgatta és tényleg hat az anyai szeretet gyógyító ereje. Kivételesen csak kaki volt a rendelőben és nem társult 3 percig tartó vízesés szerű pisicsobogással, mint általában. Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy minden szülőnek ilyen-e a gyerekem, mint az enyém, hogy a legjobb ízű kakikat és pukikat a gyermekem az orvosi rendelőben tolja el s az estek 98%-ában egy nagy pisivel is megspékeli a történetet. Hozzáteszem, hogy indulás előtt 5 perccel pelenkázom be Dorkát, teljesen tisztán, megfürödve megyünk vizsgálatra, ám mire odaérünk, hátközépig szaros állandóan. Nem tudom, mit gondolhatnak a sok dicséret mögött ... "szegény gyerek csak itt kap tiszta pelust ... még jó, hogy hetente visszarendeljük ... " :)
Szóval Dorkával minden rendben van, már büfizni is tud rendesen!
Kis kanyarral megjegyezném: Bogi írta, hogy ha kaksiban zöldes foltok vannak, azok nagyon tekerik a pocakot ... szerintem vele együtt a gyereket is. Teljes mértékben igaza van!!! Én is ugyanezt tapasztaltam s a doktor nénink is alátámasztotta ezt a megállapítást. Sok-sok szopi az ellenszere és a jó alvás a jó emésztéssel.
Dorkának egy mumusa van: a spatula és a szájában való turkálás. Ha az ujján és a cicimen kívül bármi a szájában van pl.:cumi, attól ökölődik. Sőt, hozzáteszem, ha a cicit nem akarja és én már csak azért is akarom, akkor attól is bokákol. A száj- és torokellenőrzésnél az én addig fülig érő szájjal mosolygós babámból egy üvöltő gőzmozdony lesz. Ez az állapot kitart egészen addig, amíg ez az igen fájdalmas művelet zajlik, utána ismét mély kómás alvásállapotba kerül a lányom.
Legközelebb egy hét múlva megyünk ismét a rendelőbe, de nem vizsgálatra, ugyanis már nem kell hetente hordani Dorkát. A következő látogatás a baba-mama klub lesz, ami helyileg mindig itt van s a havi téma: "Elsősegélynyújtás csecsemőknek" lesz. Nagyon várom már, hiszen terhesség alatt ez elmaradt, majd elfelejtődött. Most itt lesz a lehetőség kipróbálni egy próbababán vagy a saját gyerekem az olvasottakat. 

1 megjegyzés:

  1. Izgalmas kis kalandjaitok vannak :) Ez a kaki-pisi dolog meg teljesen normális, Boris is mindig pakolt valamit a pelusba, ha vedőnőnél jártunk :)

    VálaszTörlés