Összes oldalmegjelenítés

2011. november 7., hétfő

Egy hónapos státuszvizsgálat

Múlt hét pénteken voltunk Dorkámmal egy hónapos státuszvizsgálaton. A bal oldalon található irattal mentünk át a nagy teszten. Nem írom le külön-külön a kérdéseket és a válaszokat, mert nagyon hosszú blogbejegyezés lenne, ha rákattintatok a képre, kihozza nagyban és el tudjátok olvasni, mire kell figyelni a babáknál az első 4 hétben. 
Ismét nagyon megdicsérgették Dorkát, milyen nyugodt baba és mennyire együttműködő. Gondoltam persze, hogy nyugodt, ha benned is ennyi kaja lenne, mint amennyivel mi elindulunk, te sem tudnál megmozdulni ... jó, hogy nyugodt, alig bír levegőt is venni, annyira púpra van a gyerek tejcivel. 






Kiemelték, hogy milyen szép, rendezett baba és a környezete is vele együtt. Lsd.: ruha, pelenkák, amit vinni kell magunkkal mindig. 
Nekünk a táskánkban mindig van:
  • 2 db pelus - Pampers premium care pelenka. Én erre esküszöm. Amióta ezt használjuk, nincs kipirosodva Dorka feneke. Ez magába szív mindent a pisitől a kakiig s nem a gyerek seggét áztatja órákig. Ára a Müller nagykerben 3600,- Ft, 72 darab van benne. Mi vettünk Tescos pelust is az elején. Úgy gondoltuk, hogy itthonra ellenni jó lesz az is, ha megyünk valahova, vagy hosszabb út előtt állunk, akkor a minőségi pelenka válik hasznunkra. Az olcsóbb pelusból pár darabot használtunk csak, mert kiütötte Dorka popsiját, így úgy döntöttem, hogy marad a drágább pelus az első 3 hónapban, aztán meglátjuk. Egy csomag 2 hétig elég, így a 7.200 Ft nem vág a földhöz minket ... mert ha már ezt kifizetni gond, akkor nagyon nagy bajok vannak -.
  • 2 db ruhapelenka - egy az öltöztetéshez és vetkőztetéshez, egy a mérlegre. Ha védőnőhöz megyünk - hetente egyszer - akkor itthon szép ruha fel, odaérünk, szép ruha le, tök meztelenül negyed óra, majd szép ruha vissza s jöhetünk is haza. Ennyi. Én a ruhákat és a pelenkákat is Vanish-el fertőtlenítem és fehérítem minden alkalommal és minden száradás után vasalok MINDENT. A kiszoknitól a pulóverkig MINDENT! Egyrészt fertőtlenítek a gőzzel, másrészt puha lesz a ruha, így jó érzés ráadni, s könnyebben viseli meg magát a gyerek benne. Külön mosószert és öblítőt nem használok már ... az első 2 hétben használtam. Most a mi ruháinkkal együtt mosom a bébim cuccait. Dorka egy ruhát csak egy napig hord. Nyilván tök tiszta marad, hiszen túl sok mindent nem csinál még, mégis igénytelenségnek tartom, ha valaki egy hétig egy ruciban járatja a gyerekét. Másrészt mivel van "szaga a szarnak", ezért a ruha is átveszi estére. Minden alkalommal elmondja a védőnőnk, hogy milyen ritkaszámba megy a tiszta cucc a rendelőjében. Ez jól esik a lelkemnek. 
  • Soducrem - repis anyag, a Felicitas csomagban volt egy kis tégely. Ezzel kenem Dorka popsiját pelenkázáskor. 
  • Pampers törlőkendő - szintén pelekacseréhez, szintén repis anyag 30 darabos.
  • Dettol kézfertőtlenítő gél - repis anyag, a baktériumok 99%-át megöli a kézen. Peluscsere után, miután törlőkendővel megtisztítottam magam ezzel szoktam a kezem átkenni, ha nincs lehetőség megmosni.
  • Dorka egészségügyi kiskönyve a lakcímkártyájával és TAJ kártyájával egyetemben.
Mindez egy olyan tatyóban, melyet anyától kaptam. Ha össze van húzva a cipzár, akkor táskaként funkcionál ...







ha szét van nyitva, pelenkázó felület. Így nem kell a hideg műanyagon pelenkázni a gyereket.  







Szóval Dorkám ismét ügyesen viselkedett, Legközelebb holnap kell mennünk vizsgálatra. Már nagyon unom az állandó ellenőrzést, ám megnyugtató is egyben. Szépen fejlődik, szépen növöget .. túlságosan is gyors ütemben: 4940 g és 57 centi. A pici babám már nem is olyan csöpp.

3 megjegyzés:

  1. Ügyes és egészséges Dorka! :)
    Pempörsz pelusra esküdött egyébként a húgom is az elején (most lesz lassan 7 hónapos a kislánya), ám az utóbbi időben a DM-es pelus jobban bejön már nekik. Az előbbinél később előfordult, hogy nyakig kakás lett a kiscsaj, mert kifolyt a cucc..:) De akár alkati kérdés is lehet, kire mi passzol jobban, mindenesetre tuti választás most a Pempörsz!! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is jártunk úgy, hogy nyakig szaros volt a gyerek. Tök mindegy milyen pelusod van, ez az eset minden valamirevaló gyerekkel előfordul egyszer. Nem is csecsemő a csecsemő nyakig szarban úszás nélkül. Aztán volt olyan is, amikor okos anyja miatt lett hátközépig kaksis. Törlés helyett szétkentem hajnalban félig csukott szemmel, majd felöltöztettem... van ez így. Tartósítottam :)

    VálaszTörlés