Összes oldalmegjelenítés

2011. november 30., szerda

Para

A Mikulás bácsi meghozza Dorkámnak az első igazi nagy oltását. December 6-án megyünk a doktor nénihez. Mit mondak? Baszottul félek ... s ezzel még nem fejeztem ki azt az érzést, ami bennem kavarog. Úgy voltam vele nagyon sokáig, hogy én aztán biztos be nem megyek, nem akarom látni és hallani, ahogy aranyomat 'bántják'. Tudom én, hogy más is túlélte már a szurikat, sőt Zsu mondja, hogy Áront meg sem viselte ... mégis magát az érzést, hogy fájdalmat okoznak a gyerekemnek nem tudom elviselni. Olyan jó lenne, ha alig érezné meg ...
Lehet csak én parázom túl a történetet ... nem tudom. Mégis felmerült bennem egy kérdés: ha nem megyek be vele az oltásra, akkor cserbenhagyom? Mi van ha engem akar, mi van, ha csak én tudom megnyugtatni? Sőt továbbmegyek ... mit fogok neki mondani, amikor készülődünk a dokihoz. Én mindent megbeszélek Dorkával. Hova megyünk, mit fognak ott csinálni, mennyi ideig fog tartani, fáj-e? Nem hazudhatok neki, de azt mégsem mondhatom, hogy baromira fog ám fájni és eltart ezer évig ... Őszinte leszek vele: nem tudom mi vár rá, nem tudom hogy fogja érinteni, de hogy szurit kap, az holt ziher, ráadásul kettőt. 
Mindenesetre meghoztam a döntést:bemegyek vele, de apa is bejön, mert én nem fogom lefogni, ez apa reszortja lesz. Utálja őt érte. Másrészt valószínű ez úgy fog zajlani, hogy Dorka elviseli, mert nincs más választása, én krokodilkönnyeket ejtve sírok, engem Krisz vigasztal. Mindenesetre egy hős leszek!
Jól megszoptatom, mielőtt elmegyünk, s bízom benne, hogy tele pocak jótékony hatással lesz a fájdalomküszöbére is. Anya javasolta, hogy hazaérkezve egyből borogassam be az oltások helyét s akkor lázas sem lesz Dorka. Azért biztos, ami tuti alapon én a kúpot is feliratom az orvossal, amit oltások utáni lázra javasolnak. 
Jó dolog ez az anyaság, de ez a sok para ... már agyam eldobom! :)

5 megjegyzés:

  1. Pak job Ads and advertisements for Karachi,Lahore,Quetta,Peshawar,Multan,Hyderabad,Rawalpindi,Islamabad and http://allpkjobz.blogspot.com all cities of Pakistan

    VálaszTörlés
  2. Többször tolmácsoltam kisgyereknek oltásnál. Sőt, olyan is volt, hogy az anyja nem ment be vele, hanem ugye én, mint tolmács. Jobban féltem, mint a kisgyerek, de olyan pillanatok alatt megcsinálják ezeket az oltásokat, hogy mire észbe kap a gyerkőc, készen is van. Ráadásul a kicsiknek sokkal vékonyabb tűvel adják (ezt magamon tapasztaltam 18 évesen, amikor a gyerekorvos oltott) úgyhogy ne féljen Dorka, és Te sem, nem lesz gáz!

    VálaszTörlés
  3. Én egészen biztosan ott lennék vele! Mindig arra gondoltam, hogy egy nagyobb gyereket (2-3 éves) sem hagyunk csak úgy ott egyedül egy orvosnál, a kicsi is pont úgy érezhet, ha magára hagyjuk. És inkább sírjon most 10 sec-et, mint szenvedjen a szamárköhögéstől vagy a kanyarótól. Ez máskor is így lesz, inkább toporzékoljon, hogy nem vesz sapkát minusz 10 fokban, mint kapjon tüdőgyulladást, vagy ne akarja, hogy letapasszuk a szemét, mint, hogy megvakuljon.

    Ilyenkor is gondolj Vilmosra. Naponta kétszer szúrják meg vérgázt nézni, van neki egy állandó kanülje, egy nem állandó, a lélegeztető tubusa stb. Már fel sem veszi a böködést.

    Amúgy emlékeim szerint az én nagy gyerekeim nem igazán viselődtek meg az oltástól, a legnagyobb konkrétan még csak nem is sírt egy picit sem. Pedig tőle még vért is vettek anno, eléggé vérszegény volt, kapott vasat.

    Ezen is át kell esni, a következőt majd jobban bírod.:-) Sokszor kell átmenetileg rosszat csinálni a gyerekkel ahhoz, hogy hosszú távon jó legyen neki.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kicsinap! Teljesen egyetértek veled! S már eldöntöttem, hogy bemegyek a szurira, de nem fogom lefogni. Az apa dolga lesz. :( :)

    VálaszTörlés