Összes oldalmegjelenítés

2012. január 9., hétfő

Nagy utazás ... holnap

Holnap hazamegyünk 'nyaralni' a vásárhelyi mamiékhoz. Nagy a készülődés, még nagyobb az izgalom. Ez lesz Dorka első olyan hete, amikor nem a saját ágyában tölti az estét és nem csak pár óráról szóló látogatásról szól a történet. Nyilván ő ebből a készülődésből még nem fog fel semmit sem, nekem a szívem majdnem kiesik a helyéről, annyira kalimpál. Krisznek megfőztem, tele a hűtő ennivalóval, sütöttem neki sütit is, így tuti nem hal éhen. A lakást kiglancoltam, takarítania nem kell, bár hozzátettem elég világosan, hogy ugyanilyen rendet és tisztaságot szeretnék, mire hazajövünk, mert nem pakolással akarom tölteni az első itthoni napunkat.
A saját cuccaimat már elpakoltam, nem volt nehéz, hiszen ha melegítőnadrág és póló van, akkor rendben van minden. Na egy kis túlzás és önirónia van a dologban, de hellyel-közzel igaz a megállapítás.
Ám rengeteg Dorka motyó van. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent használunk nap, mint nap. Minden olyan dolgot el szeretnék vinni magammal, ami biztosítja őt arról, hogy a saját kis környezete is vele van. Már észrevettem többször, az esti altatásnál, hogy minden alkalommal végig sasolja Dorka a kis szobáját és ha minden a helyén van, akkor jöhet az alvás. Most Sacc osztozik velünk a szobáján, ő volt az első, akit felhívtam, hogy hazalátogatnánk és befurakodhatunk-e az életterébe ... hát kíváncsi leszek nem akar-e kivágni minket a második éjszaka után?! Valahogy csak megleszünk.
Beszereztünk Dorkának egy utazóágyat, amit viszünk anyáékhoz, ez az övék lesz és innentől kezdve bármikor hazamegyünk, alvós helye már van. Nyilván 2 összetolt fotelban is elfért volna, de a légzésfigyelőt abba nem tudtam volna elrakni rendesen és mégiscsak kell egy ágy, ahogy kényelmesen elvan, ahova be tudom tenni neki a dolgait. Másrészt a rácsvédőt is viszem, hiszen annak megvan az itthoni jelentősége és szaga. Dorka ahhoz bújik hozzá minden elalvásnál, tulajdonképpen befordul a rácsvédőhöz és a színes formák nézegetésével alszik el. Lehet hülyeséget csinálok, hogy ennyi mindent elviszek, mégis szeretném megteremteni otthon is azt a biztonságot számára, amit itthon érez és ezt a saját életterének egy részével tudom biztosítani számára egy relatíve idegen helyen. Észrevettem Dorkámon, hogyha az alvással minden rendben van, akkor a napja is jól alakul általában. Bekészítettem még ezen kívül a szokásos játékait, a kegyszer-vegyszereit, ruháit, úgyhogy minden kész, nagy koffer tele, indul a mandula!
Nagyon kíváncsi vagyok hogy fog alakulni Dorka és hogy alkalmazkodik az új helyzethez, mindenesetre én be vagyok szarva ... úgy rendesen. Attól függetlenül, hogy már tapasztaltam többször is, hogy amitől én tartottam, ahhoz Dorka nagyon rugalmasan és könnyedén állt hozzá, lépett túl dolgokon és helyzeteken.
Abban biztos vagyok, hogy a nagyszülők nagyon fogják várni és Dorkám is nagyon szereti őket.
Holnap indulunk, pénteken jövünk vissza s érkezem a beszámolóval.

2 megjegyzés:

  1. tuti klassz lesz, kellemes 'nyaralást' nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Drága Bogi! Én nem is tudom, hogy ti hogy pakoltatok nyáron, amikor hazajöttetek ... egy életet kell bepakolni ... egy bőröndbe. :)))

    VálaszTörlés