Összes oldalmegjelenítés

2012. február 7., kedd

Dorka névnapi ajándéka I. - a fülbevaló

Sokat tanakodtunk Krisszel, hogy mit vegyünk Dorkának névnapjára. Egy valamiben biztosak voltunk, hogy játék és plüss állat kilőve és aki ilyet mer venni, az is! Púpra vagyunk ezekkel a dolgokkal és csemeténk még csak pár dolgot használ belőlük, azokat sem rendeltetésszerűen. Úgyhogy a hasznos és praktikus irányba mentünk el. Így kapott a babánk egy etetőszéket - amiről egy másik posztban írok, ugyanis külön története van - illetve egy fülbevalót. Igaz, még csak ideigleneset. Ez se nem hasznos, se nem praktikus, mégis mutatós. 
Ma reggel 9-re volt időpontunk a kozmetikába, ahol belőtték Bubus fülébe a csilli-villi ékszert. Összesen, tehát az utazást, a reggeli autóval kijárást a garázsból, Maja eü. sétájával együtt 18 perc alatt megfordultunk. Szegény csajt verte a víz, amikor Dorka már a bejelölésnél nekiállt nyűgösködni, mondta, hogy ez tuti hosszú menet lesz, sokszor fél óra is eltelik egy-egy füllel való pepcselésnél. Mondtam neki, hogy nem azzal van a baj, hogy Dorka nyűgös, hanem azt nem szereti, ha lefogják ... és hát Krisz fogta rendesen. Majd amikor láttuk, hogy ez így nem fog menni, én ültem le a székbe, de kijelentettem, hogy csak azzal a feltétellel, ha valaki lefogja Dorkát. Mert az csak egy dolog, hogy az ölemben ül, de nem fogom le. Így egy érdekes 4-es gabalyodás vette kezdetét a kozmetikus, a férj, Dorka és köztem, ám győzött a belövő és a rém rendes kozmetikus. A gyerekem pityergett egy kicsit, de egyből megnyugodott, amikor megnéztük a tükörben azt a nagyon vagány csajszit, aki benne volt az új fülbevalójával együtt. Azóta sem nyűgös és be sem gyulladt neki a fülecskéje, folyamatosan tekergetem a kiegészítőt, nehogy benőjön neki. A biztonság kedvéért kaptunk egy gyulladáscsökkentő cseppet, amit csak akkor kell használni, ha belobbanna  a füle, illetve kaptunk két kupakot, arra az esetre, ha kényelmetlen lenne Dorkának a fülbevaló vége. 3 hétig kell benne hagyni ezt a gyógy-bio ékszert, majd lehet cserélni, arra amire akarjuk. Julcsiéktól kapott Dorka születésekor egy arany fülbevalót és arra szeretnénk majd cserélni a mostanit. A gyógy-bio ékszer a helyszínen kaptuk. Általában lehet választani a színek között, de most csak ez a zöld színű volt, amit én kéknek látok. Egy steril kapszulában van benne; a lövésnél törik el kapszula és csúszik a fülbe egy belövő segítségével a fülbevaló. Nem értem miért mondják, hogy hangos a készülék, amikor én egy pisszenést sem hallottam ...
3.000,- Ft-ot fizettünk, majd kalap-kabát, eljöttünk. 
Hozzáteszem, amikor mentünk,  majdnem visszafordultam, mert arra gondoltam, miért akarom bántani szegénykémet. Múlt héten kapott 2 oltást, majd rá 2 napjára kórházban voltunk egy beavatkozáson, ami azóta nagyon szépen gyógyul és egyszer kellett csak szétfeszíteni. Pár nap és nem is emlékszünk rá. Most meg ez a füllyukasztás ... kész horror szegénykém számára. 
De nézzétek csak az eredményt, örülök, hogy végre megcsináltattuk:






14 megjegyzés:

  1. Hát ez gyönyörű!!!! A második képen meg aztán pláne! nekem ez a zöld fülbevaló is nagyon tetszik, nagyon kis helyes! :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Rena! Nem tudok belépni a blogodra, mert lejárt a meghívó, amit küldtél s hiába regisztráltam az olvasóid közé, nem használhatom.

      Törlés
  3. Nagyon ügyes! Én 17 évesen szántam rá magam, és ennek ellenére könnyeztem kicsit... Egyébként szerintem nagyon-nagyon jól áll neki ez a zöld, úgyhogy el ne dobjátok, ha cserére kerülne a sor! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dorka is megkönnyezte, de ennyi belefér :)
      Köszönöm Dorka nevében is, átadom neki a bókot attól a nénitől, akitől származnak a fincsi receptek! :D

      Törlés
  4. Nagyon csini! És tényleg nagyon jól áll neki a zöld :)
    Már jól esett visszatérni és olvasni a blogot, régen tudtam rá érdemben időt szánni, bocsánat! Úgy látom, lesz mit olvasni, van pár bejegyzés :D
    Egyébként mi is elszántuk magunkat és megbeszéltük, hogy mire húsvétkor megyünk haza látogatóba, Borinak is ki lesz lyukasztva a füle :) Dorka csaj méginkább megerősített benne, hogy semmi rosszat nem fogunk csinálni vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy újra itt vagy! :)
      De jó, akkor húsvétkor találkozhatunk!!!! :)

      Törlés
    2. Hát, az nagyon klassz volna, ha találkozhatnánk. Jöttök Anyukádékhoz? E-mailben megbeszéljük, rendben? Szuper volna látni benneteket!

      Törlés
    3. Nagyon-nagyon jó volna találkozni veletek! Már most is könnybe lábad a szemem a lehetőségtől! Megismerni a tündérkéteket ás újra látni 4 év után ... de jó is lenne!!! :)

      Törlés