Összes oldalmegjelenítés

2012. március 8., csütörtök

Faldekor, avagy a tapétára ragasztott szirszarok

Aki teheti, ne engedjen a szekrényre, a kiságyra, a falra, a tapétára vagy bárhova dekort rakni, legalábbis olyat ne, aminek az egész felülete ragasztós és biztosan állítják, hogy le lehet szedni egy röpke mozdulattal bárhonnan, bármikor. Bemutatom a saját példánkat:
Eltelt a karácsony, gondoltam leszedem Dorka 'fáját' a falról.
 
Ami nagyon szép volt, amíg tartott az ünnep.
Aztán így jött le, volt olyan hely, ahol falig szedtem le tapétástul, mindenestül a díszt. Próbáltam késsel, körömmel, nyugodtan, idegesen, hajszárítóval, vizes szivaccsal, éjjel-nappal, alvás közben, játék során, még Dorka is besegített ... de semmi. Aztán egy kisebb idegbaj után jött a gyors megoldás és kreatívkodás és az eredmény szerintem nagyon aranyos lett:
Igen, igen, itt is vannak olyan kiegészítők, amit ragasztani kell, de ezek egy ponton rögzítettek, plusz ragaccsal tettem fel őket, többször megpróbáltam, lejött mindig úgy, hogy nem szedte falig a tapétát. A karácsonyfát csak úgy tudtam eltüntetni, hogy ráhúztam egy réteg tapétát az érintett helyre, hiszen nagyon csúnya lett. Dorka kedvencei a néma zsiráf és fáni-fáni elefáni is helyet kapott a falon a mérce mellett. A mércét anyától kaptuk, ami egy mondókás hajtogatós könyv Füzesi Zsuzsa rajzaival. Minden oldalon van egy mondóka, ami a növekedéssel, a kis termettel és a nagyra növéssel kapcsolatos. Be vannak jelölve centinként az oldal szélei, ezek jelölik a csemetém magasságát. Nagyon édes, még nem találkoztam ilyennel, anya megint alkotott, ezúton is köszönjük neki az ötletes mércét. Krisz vett egy éjjel világító delfin családot, ennek a tagjai fogják mutatni Dorka magasságát időről-időre:
Ismét bővült Dorka szobája, így újabb mondókákkal és mutogatni-valókkal gyarapodtunk.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz lett, annyira kis vidám, hangulatos, hogy csak na!!!
    Amúgy mi ezért nem merjük ragasztós kütyükkel dekorálni Bori falát, mert béreljük a lakást, s ha netán így járnánk...az nem lenne valami jó. Pedig annyira édes kis dekorok vannak!
    Mindegy, a lényeg, hogy szép lett Dorka tavasz szobája :)

    VálaszTörlés