Összes oldalmegjelenítés

2012. március 12., hétfő

Jelentem: harc feladva

Jelentem: feladtam a harcot a cumisüveg - tápszer - Dorka rejtélyes háromszög nagy csatájában. El kell fogadnom, hogy a lánykám utálja a cumit, a cumisüveget és a tápszert is, mindemellett engem is, amikor próbálom belé tuszkolni. Egy hete már az ebédnél kapott főzelék mellett egyszer uzsonnára tejberizs pépet fogyaszt Dorka. Most már az uzsi mellett vacsorára is kap. Zsu javaslatára, amikor már végkimerülésemben hívtam, hogy mi a fenéért nem alszik a gyerek, mert ez már nem front, nem fog és nem tudom már mire fogni a 11-szeri, a 7-szeri és a sokszori felkeléseket, kaptam az ötletet, hogy próbáljam meg, hogy vacsira cici mellé kap egy kis kiegészítést. Először bepróbálkoztam a tápszerrel cumisüveggel, kedvenc pohárral, kedvenc kanállal kedvenc kistányérból, majd amikor sorra köpött pofán vele, rázta ki a hideg és a "nemmm-nemmmm" - ezerszer elhangzott Dorka szájából a "memm-memm" mellett, illetve amikor sugárba hányta ki az ezerféle módon ízesíteni próbált tápot jött az ötlet a tejberizs pépre. Málnás ízű, imádja - ha nincs benne tápszer, hozzáteszem zárójelbe, hogy mihelyst megérzi csak a szagát a tápszernek, Mucc rosszul van, kirázza a hideg: próbáltam átverni millió-féle módon, de nem ment. Anyámnak volt igaza: "A gyerek csak kicsi, de nem hülye!" -. Szóval Zsura hallgatva adtam neki egyszer vacsira egy kis kiegészítést. Ami aztán annyira ízlett neki, hogy bevert 2 tányérral belőle. Aranyom annyira jól lakott, hogy csak ült és böfögött, gondoltam, na ha most is fent leszel éjjel feladom, hülye vagyok, nem tudok mit kezdeni már a helyzettel. 
Hát persze, hogy fent volt egyszer - óránként egyszer. Szóval nem azzal van a baj, hogy éhes és amiatt kel, hanem egész más oka van. Most ráfogom a betegségére, az orrát kell szívni, hogy felébred arra, hogy nem kap levegőt normálisan, hogy jön a foga, mert tényleg jön és a szoptatás sem túl kellemes már. Harap, mint az őrült. Aztán azóta már nem csak vacsira kap tejberizspépet, hanem uzsonnára is és akkor is, ha elmegyek, nem érek haza pont felkelésre vagy etetésre és Krisz vagy anya, ha itt van csak összedobja, megeteti Dorkát és nincs sírás-rívás ... legalábbis azért mert éhes, már nem pityereg, meg hát anyával aztán egyáltalán nem sír Dorka, nem nyűgös, imádja és fordítva is.. 
Ott tartunk, hogy anyám - aki a fodrászával beszélgetés közben szintén a tápszer és cumisüveg nélküli tejpépes életről diskuráltak, hiszen Anita lánya sem fogadta el a tápszert és a cumisüveget sem ... szóval nem csak Dorka földönkívüli - is feldolgozta, hogy létezik gyerek cumi nélkül és most már gyerek cumisüveg és tápszer nélkül is. Éljen, éljen, éljen! 
Hozzáteszem, hogy ha az elejétől kezdve legalább a teát kapta volna cumisüvegből, akkor most fele ennyi fejtörést nem okozott volna a "ha elmegy a tejem" - krach beüt, akkor a "gyerek tuti éhen hal" - gondolatok. Bár ez is kétséges, ugyanis megvettem a Hipp almás-citromfüves babateát, amit Életke nagyon szeretett az első pár alkalommal, de marad a víznél és inkább azt kéri, ha van választási lehetősége ... és ugye ha víz, akkor pohár, nagyon szereti, ügyesen iszik már egyedül is ... igaz 3/4-e a nyakában landol, de igyekszik, próbálkozik és ez a lényeg. 
Az elején nagyon ellene voltam minden cumi és cumi végű dolognak tápszerestül, mindenestül, de az élet úgy hozta, hogy majdnem ráerőszakoltam a gyerekemre. Szerencsére Dorcnak több esze van és tudja, mi kell neki - hát a fent felsoroltak NEM! Feladtam a harcot és azóta nincs erőszakolás.
Most a nyugtató szopikról kell leszoktatni Dorkát és akkor lassan-lassan külön életet is tudunk élni. Az elalvás még csak úgy megy, ha megszoptatom és lerakom aludni. Anya el tudja altatni, de akkor ringatja én meg nagyon nem szeretném, hogy nálam is rászokjon, hiszen alig tudtunk leszakadni róla 6 hetesen, amikor szoptatás után a lakásban kellett fel s alá járkálni negyed-fél órát napközben ahhoz, hogy elaludjon. Ezután jött a megszoptatom és leteszem, max. 2-szer bemegyek hozzá majd elalszik történet - a blogomban volt egy írás róla, Bóbitától kaptam, nagyon jól működött 2 héttel ezelőttig - nem működik már, mert mihelyst belekerül a kiságyba, kinyílik a szeme, hasra dobja magát és mint a búgócsiga körbe-körbe kúszik az ágyban, miközben hangosan kurjongat. Meglesi Julcsi kukacot, a bárányt, és a feje fölött futó bohócokat, leszedi a rácsvédőt, megnézi mi van mögötte és ha még nem teljes a káosz és a ramazuri, a zokniját is eltüntetni úgy, hogy nehezen lehet csak megtalálni. Irigylem azokat, akiknek a gyereke mindig ugyanabban az időben kel, mindig ugyanannyit alszik, ugyanannyit eszik, ugyanakkor, akivel semmi gond sincs soha, mindenesetre a reggeli és esti szoptatást még meg szeretném tartani egy darabig, a többit fokozatosan kiváltjuk lassacskán. Az esti alvásnál nincs gond szerencsére. Megszoptatom, leteszem aludni és szépen magától megnyugszik és negyed órán belül durmol. Az éjszakai szopásokkal egyenlőre nem tudom mi lesz, hiszen mégsem állhatok neki etetőszékbe rakni, majd kanalanként megetetni, hiszen sosem végeznénk és nem is fogyasztaná el mindet, egy csomó kárba veszne, meg hát kinek van erre energiája. Jó lenne újra végigaludná az éjszakákat, ahogy minikorában tette. Megpróbáltam azt is, hogy szopi helyett megitatom, de nem nyugszik meg tőle, csak sír. Cici kell neki, pedig tuti nem éhes, mert 5 perc múlva alszik újra. Kísérleteztem azzal is, hogy nem veszem kis a kiságyból, csak simogatom, majd megnyugszik, hát nem. Baromira kitartó a gyerekem és inkább minél előbb tudjunk újra pihenni elv alapján kiveszem, megszoptatom és nyugalom egy ideig. Amilyen jó alvókája volt régen, most annyira rossz és kínlódunk éjszaka és akkor is, amikor szakad az eső és nem tudunk sétálni menni, az egyik délutáni alvás ilyenkor ugye kint szokott lenni. A a kinti alvást bentivel helyettesíteni?! Nagyon nehezen megy!
Nagy zárójel következik: (a rácsvédőről: úgy kaptam kölcsönbe mindkettőt, amiből az első 1-2 hónapig volt a kiságyban, mert utána funkcióját vesztette. A második, ami azóta van jobb egy fokkal, hiszen magasabb, de ha újra kellene kezdeni, akkor olyat vennék, vagy fogadnék el, ami elég magas ahhoz, hogy ha Dorka elfordul, ne tudja lehúzni, majd ne tudjon kikukucskálni rajta és a lábával ne rúgja le folyamatosan; sokszor azért ébred meg, mert belecsavarodik a lába a rácsok közé, hiszen a rácsvédőt le tudja tolni a szivacs magasságáig ... ha viszont nem sikerül letolnia, akkor felhúzza és már többször mentem be hozzá úgy, hogy a következő látvány fogadott: Dorka háton fekszik, a rácsvédő anyaga a nyakán feszül, hiszen alulról felhúzta és kikukucskál alóla, miközben játszik épp valamit vagy énekel. Másrészt jóval vastagabb kellene a mostaninál és több ponton rögzíthető. Még várok egy hónapot és leszerelem végleg azt hiszem, úgyis kell állítani a kiságyon, lejjebb kell rakni. Zárójel bezárva.) 
Visszatérve az eredeti bejegyzés témájához: nincs cumisüveg se cumi, se tápszer. Van Dorka, apa, anya, tejpép, pohár, kanál. Működik most már egy hete, ennél már csak jobb lehet. Panaszkodom itt jobbra-balra, amikor gyakorlatilag 5 hónapos korában már nélkülözni tud a mamival 9-től fél 1-ig ... fél munkaidő basszus :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése