Összes oldalmegjelenítés

2012. április 24., kedd

A kétkedő(k)nek

Ez a bejegyzés az állításom igazolására szól.
A történet ott kezdődik, hogy kaptam egy nagyon buta be(hozzá)szólást, miszerint csak vetítek Dorka mászását illetően és hogy egy 6 hónapos baba nem mászik még. A videót 2012.04.10.-én vettem fel, ekkor volt Dorka 6 hónapos és egy hetes. Azóta 1 másodperc alatt gyorsul a lakásban!
Hát tessék:


25 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyi :) a többivel ne foglalkozz! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát megzabálom:)))
    Annyira ügyes csaj:)és itt is sikított egyet indulásnál:D
    És egyébként meg aki kétkedik,miért ne lehetne hogy 6hónaposan másszon Dorka baba?
    Engem a fiaim nem kapattak el ebben az ügyben(sem:D) de tőlük már meglepő lenne ha valamit hamarabb kezdtek volna!:D
    És emlékszem arra a képetekre Dorkáról amikor felállt!Ebből tisztán látszott hogy beindult a csajszitok:)
    (ejjj bocsi szófosásom van úgy tűnik:S)

    VálaszTörlés
  3. Annyira cukiiiiiii! Hát tényleg megzabálom! És azért köszi külön ezért a videóért, mert annyira nevettem, mikor írtad, hogy mindig visítással jelzi, ha valaminek neki kezd, és most hallhattam is...elképzeltem, de így az igazi...hát annyira, de annyira édes!!! :) Mikor találkoztunk, akkor is annyira érezhető volt rajta, milyen kis erős, és szerintem hamar el is fog járni, mert már most is emelgeti égnek a popóját, akar felállni a kis ravasz :D Nem lennék meglepve, ha 11 hónaposan sétálni, mint Bori egyik kis babazenés kis barátnője. Sok puszi azokra az erős kis végtagokra!!! :D

    VálaszTörlés
  4. Szia.
    Nagyon ügyes :)
    Simán mehet ennyi idősen, mint ahogy a videón is látszik. az enyém is ment :)mármint négykézláb :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Most kezdtelek el olvasni. Sajnálom, hogy valaki beszólt, hogy hat hónaposan nem mászhat egy gyerek. Miért ne tehetné? Enyém is 6 hónaposan elkezdett mászni, sőt már fel is állt. :) Nagyon ügyes Dorka!! Gyönyörű kislány! Sok boldogságot hozzá!! :)))

    VálaszTörlés
  6. Akkor itt mindenkinek hiper-szuper gyereke van az enyémmel együtt! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borikám csak 10 hónaposan kezdett mászni, de nekem attól még hiper-szuper gyerek :) Ez nem verseny :)

      Törlés
    2. Tök igazad van! Borira is vonatkozott a hiper-szuper gyerek jelző!!! Minden gyerek az ... és mindenki másban jó, mást kezd el csinálni más időben, nem is lehetne egy kaptafa alá vonni őket, milyen rossz is lenne az. Engem sokszor kicsinálnak azzal, hogy kétkednek abban, hogy Dorka hol tart a fejlődésben, mit csinál stb ... a védőnői rendelőben régebben még megmutattam, hogy nehogy azt higgyék kamuzok, aztán most már vagy nem is mondom, vagy ha mondom is, nem mutatom meg, mert leszarom, kinek mi a véleménye a képességeit illetően. Nem bazári majom, mindettől függetlenül BAROMI BÜSZKE VAGYOK RÁ!!!!! S ez nem hiszem, hogy probléma lenne ...

      Törlés
    3. Hozzáteszem nagyon halkan, hogy szerintem nincs olyan ember, aki ne hasonlítana egy másik babához ...

      Törlés
    4. Totál igaz ez csajok!

      Minden sülőnek a sajátja a tökéletes bébi!:)
      Én akár hányszor találkozok anyukákkal,akár azokkal akikkel Milánnal voltam bent együtt a kórházba,akár Martinnal,mindegyik megkérdezi És mit csinál?Hány kg?Hány cm?Herótom van ettől:S
      Ugye Milánom még nem szobatiszta,-igen sajna szeptemberben lesz 3éves és még mindig nem az-de nincs megérve rá,ezért nem verhetem a fejem a falba mert a gyerekem még mindig pelusos.Nem arról van szó hogy abszolút nem tud bilibe,wcbe produkálni,de egyszerűen viták árán ül rájuk,és nem is szól csak ha én mondom hogy bilizés van!
      Csak látom az arcokat ha közlöm mi a szitu:(

      De tény hogy hasonlitgat az ember:)Már önkéntelenül is :)
      (én nem tudom Aliz nálad mindig rengeteget írok:S :D)

      Törlés
    5. Én ennek csak örülök, mármint ha van vélemény, akkor az azt jelenti, hogy mindenki megéli, átéli ezeket a dolgokat, csak más formában. A szobatisztaságról most olvastam, hogy az óvodába járáshoz kötelezik, vannak akik csak 4-5 éves korukra lesznek szobatiszták, mindenkiben máskor érik meg, ezt kikényszeríteni nem lehet.

      Törlés
    6. Jaj, hát persze, hogy nem probléma! Úgyis minden szülőnek a saját csemetéje a legszebb, legügyesebb, stb, ismeritek az érzést, szerintem :D
      És a viszonyítgatás, hát igen, szerintem ez ilyen magunkkal hozott, vagy az életben felszedett utálatos dolog, én olyankor nagyon haragszom magamra, amikor azon kapom magam, hogy azon gondolkodom, hogy "Borinál ez a gyerek ügyesebb", vagy "huhh, Bori ezt jobban csinálja", vagy "a korához képest le van maradva", vagy "de jó, tudja, mit mikor kell csinálni". Tudatosan irtom magamból ezt a dolgot, s mostanában nem jellemző. Mikor elkezdte (vagy nem kezdte) :D ezeket a nagy dolgokat, mint az ülés, felállás, kúszás, mászás, akkor volt sokszor, hogy észre vettem, hogy hasonlítgattam a többi gyerekhez. Nyilván neked ez "könnyebb", mert Dorka mindent sokkal hamarabb csinál és nincs benned olyan para, hogy nem fejlődik a megfelelő tempóban.

      A szobatisztasággal kapcsolatban, most nálunk is téma, hogy mikor kezdjük el próbálgatni. Nem szívesen erőltetem, úgyhogy majd látom, hogy áll a dolgokhoz Borsi. Elég nyitott és imád új dolgokat csinálni, már néha konkrétan jelzi, ha bekakilt, úgyhogy nyáron elkezdem szoktatni a bili látványához :D Ezt most így gondolom, aztán ha mégsem érződik, hogy kész van rá, akkor pihentetjük a dolgot. Annyi mindent lehet olvasni. Ti mikor kezdtétek/kezdenétek a dolgot?

      Törlés
    7. Teljesen egyetértek veled ismét. Én is hasonlítgattam, sőt sokszor úgy gondoltam, hogy nekem milyen gyerekem van ... le van maradva stb ... aztán én kiírtottam magamból tudatosan ezt a hülye kényszert. Mert tényleg ez egy hozott faszság.
      A szobatisztasággal kapcsolatban: Zsuéknál láttam, hogy a bilit betették Ári szobájába, hogy lássa, hogy ott van, néha ráültetik, elmagyarázták neki, mire való. És amikor ott voltunk, mutatta/mondta, hogy mire való. Szoktatni kell először a gondolathoz szerintem, de mint ahogy írtam, egyszer azt olvastam, hogy hiába akarja az anyuka, ha a gyerek még nem kész rá. Egy hormon és egy idegpálya felel ezért, mindenkiben máskor érik meg. :)Bori így is tökéletes baba! Most majdnem azt mondtam, hogy az ismerősi körömből nem nagyon beszélnek így egy éves kor után, ahogy Bori, de hát ugye nem hasonlítgatunk :)))))

      Törlés
    8. Igen, szerintem én is ezt fogom csinálni, aztán majd ő eldönti. Kíváncsi vagyok :)

      Ahogy olvastam ezt az utolső mondatodat, megfogalmazódott bennem, hogy igazából az nem mindegy, milyen érzet társul hozzá, ha az ember tesz egy megállapítást egy gyerekről, mit ahogy te is tetted Boriról. Igen én azt nem akarom, hogy jobban vagy rosszabbul érezzem magam Bori édesanyjaként, amiért elég jó vagy nem jó. Talán innen fakad, ha a gyerek később súlyosan alulértékeli magát, vagy netán az ellenkezője ugye, túlságosan is többre a többieknél. Szerintem érted/értitek, mire gondolok. És teljesen rossz, hogy már ilyenkor elvárások vannak, mert le van írva, hogy melyik hónapban mit kell tudnia a babának. És ha nem tudja, akkor anyuka pánikol, ld engem :D Én hajlamos vagyok rá, sajnos, de a baba tényleg sok mindenre tanít. Többek között erre is, hogy hagyjak fel a szabvány normákhoz való folytonos igazodáshoz és vegyem észre, hogy nem baj, ha valaki vagy valami egyedi. Sőt! És ne érezzem rosszul magam miatta. Te is írtál már pár anyukáról, aki kiakasztóan sablonos volt és ha nincs elég lélekjelenlét, akkor talán el is hiteti, hogy ő mindent jól csinál, a gyereke az ász, és mindenki más sz@r.
      Tök jó ez a blog, mert sok mindenről lehet beszélni és fontos dolgokat ért meg az ember. Vagyis most konkrétan magamra gondolok :) Ez nekem most például nagyon jól esett, mert úgy érzem, feloldódott valami. Mostmár nem csak kiirtva van erőszakkal ez az érzet, amire te is figyelsz, hanem teljesen természetesen jön és ha esetleg az ego beleszól, mert ugye az a túlélésünkhöz kell, tudom, mi hibádzik és csak mosolyogni fogok rajta rossz érzésektől mentesen :)
      Már ne haragudjatok, csajok, remélem, akit kiakasztott ez a hozzászólás, az még idejében abba hagyta :) Vannak sokszor ilyen agymenéseim :) Bocsi

      Törlés
    9. Ne kérj "bocsit" mert ennyire szép hozzászólást még nem kaptam ... örülök, hogy hasznosnak érzed a blogom, nekem megtisztelő!!! Örülök, hogy rájöttél "valamire", ahogy írtad, teljesen értem, megértem és átérzem. Minden gyerek egyedi, mindenki másban jó, mindenki egy apró kis személyiség a világban, mindenkinek megvan a helye, már most Borinak, Dorkának a harmadiknak és a negyediknek is ... nem véletlenül tudják azt, amit tudnak, nem véletlenül tart ott mindegyik a fejlődésben, ahol. Vannak, akik agyon okosítják, nevelik a gyereket és mégsem több egy átlagos gyereknél. Majd a gyerek megmutatja, hogy neki mi a határa, melyek a képességei, milyen a fejlődési üteme. Lehet, hogy az egyik mondjuk motorikusan fejlettebb, a másiknak jobbak az észbeli képességei. Ezért nem szabad hasonlítani és nem lehet egy általános sémára tenni, hogy mit kell tudnia 6 hónaposan. Mert ettől én is megőrülök, meg attól is, hogy Dorka már megint itt van a szék alatt és harapja a lábujjam ... ezt látja Majától ... na megyek rendet rakok :)))))

      Törlés
    10. Hát ezen a lábujj-harapdáláson felnevettem hangosan :))))
      Örülök, hogy te is így gondolkodsz :)
      Nálunk már rend van, úgyhogy most netezem egy kicsit még, teljesen belemelegedtem a gyerekhoroszkóp olvasásába :)

      Törlés
  7. Ja és tök jó volt most egyidejűleg jelen lenni az éterben :) Puszi

    VálaszTörlés
  8. Kár, hogy én még ezekhez nem tudok érdemben, tapasztalatból hozzászólni. :( Na mindegy, leszek még én is "Timianyu", ugye, Liz? :D
    Egyébként csak lesek, hogy Dorka milyen gyorsan kinőtte a kisbabaságot, és milyen gyorsan ,,kislány" lett! Mászik, olvasgat, fogat növeszt, érdeklődik, felfedezi a világot.
    Hajrá a következő fogaknak, minél gyorsabban törjenek utat, hogy fájdalommentes nyugi legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Timi! Ez már csak rajtatok múlik, hogy mikor veszlek fel a klubba! Én örülnék a legjobban, ha bővülne a kör!! Az ihletnek már meg kell lenni tőlünk, Dóritól, Bogitól stb ... úgyhogy hajrá, hajrá! :)

      Törlés