Összes oldalmegjelenítés

2012. május 2., szerda

4 napos ünnep

A négy napos ünnep alatt annyi minden történt velünk, hogy nem is tudom hol kezdjem: asszem az elején fogom. 
Dorkának lett hintája, amiben gyakorlatilag akár napokig képes lett volna hesszelni. Nagyon édesen ült benne, egy szava sem volt s mivel orkán erejű szél fújt, így lökni sem kellett. A lényeg, hogy Nyuszi benne üljön, vele és nyomni lehessen a dudát. Kint a nyaralóban voltunk délutánonként, ahol játszottunk, barnultunk, megéheztünk, hangyákat felfedeztünk, megismerkedtünk a szúnyoggal, a kövön mászással és rájöttem, hogy az én gyerekem a legszutykosabb mindig, minden körülmények között. Majd az is kiderült, hogy akinek már 3 éves gyereke van, képtelen tejpépet melegíteni, mert langyosítás helyett felforralták kétszer is, két különböző anyuka. Mivel a nyaralóban nincs mikró és tűzhely sem, de még egy rezsó se, a nap - bármennyire is akartuk - nem melegítette fel a vizet, hiába raktuk ki, bezzeg a kóla felforrt, viszont mégsem adhatom Pepsivel a csokis tejpépet Dorkának, bármennyire is jól hangzik. Majd előkerült egy dömper, amitől először megtanultunk berregni, majd kiesni belőle, illetve 3 darab közepes méretű állatka beletömködése az amúgy baromi pici vezetőfülkébe is tökéletesen ment egy idő után. Kreatív a gyerekem, simán oda brunyált a teraszra egy nagy csomag pelus után úgy, hogy tízen néztük premier plánban, miközben ő nagy gondolkodás és tolások árán sikerrel járt. Azért néztük annyira, mert nem hittük, amit látunk, de igen, megtörtént. Még jó, hogy Maja idejében arrébb osont ... ezt nem magyarázom tovább ...
Majd voltunk Zsu keresztanyuéknál, akiknek annyira csodaszép lesz a lakásuk, hogy csuda és akiknek olyan baromi magasan van a lépcsőjük, hogy négykézláb másztam le s Facebook sztárfotót akartak készíteni rólam, de szerencsére látták rajtam, hogy nem hülyülök, olyan tériszonyom van, majd belehalok. Hozzáteszem nagyon halkan, hogy Dorka előtt sziklaugrást csináltam ... nem volt gond a magassággal, terhesség alatt ez valahogy megváltozott. Ári és Dorka nagyon édesen elvoltak egymással. A csajom le sem vette a szemét a kis pairól s rájöttem gyorsan, hogy az én nagy szerelmem Áron iránt átvette a gyerekem. Olyan csodálattal nézte s amikor Ári megölelte Dorkát, puszit adott neki, s ezért hálából Dorka megsimogatta, a könnyem kifolyt, olyan drágák voltak. 
Hétfőn kutyamajálison voltunk, ahol nagy lecke: ha nem tudod kordában tartani a kutyád, ne menj olyan helyre, ahol van másik eb is. Na itt megtapasztaltuk az ostobábbnál butább kutyatartók viselkedési normáit. Még szerencse, hogy béketűrő, aranyos, kedves ember vagyok, aki csak szavakkal öl, de akkor kettővel és végleg. Dorka nagyon élvezte. Bármilyen kutya elhaladt mellettünk, mindegyiknek dobott egy-egy játékot a babakocsiból, vagy épp a labdáját adta oda egy sztafinak. Nagyon jólelkű édesem és mindent megsimogatott, mindent szemügyre vett, behajolt az épp előttünk elhaladó kiképző eb szájába, mert annak épp tetszett a csajom. Félelemérzete egyáltalán nincs, mondjuk nekem sem a magasságon kívül. Rengeteg állat volt kint, mi is feszítettünk Majával, aki úgy nézett ki, mint egy csubakka. Szombatra kaptunk időpontot kozmetikushoz, így a nyírás elmaradt. Majd amikor már ezer fok volt, elindultunk haza, ahol 30 fok várt minket a lakásban, tetőtér, mosás után sok virággal. Olyan páratartalom volt idebent, hogy a hálóig nem láttunk az 50 négyzetméteren. Aztán fogtuk magunkat, kiléptünk anyósomékhoz délutánonként a hűvösbe és minden este 9 után értünk csak haza. Dorka a kocsiban aludt, amikor egyik helyről mentünk a másikra, majd vacsizott, fürdött és elájult. Napközben ott evett, ahol épp voltunk, mindig volt nálunk elemózsia, víz és nasi, úgyhogy mint a málhás szamarak vágtattunk a hűvös Tranzitban ide-oda. Eszméletlen hogy alkalmazkodott minden helyhez, emberekhez, környezethez, utazáshoz, meleghez és hozzánk. Közben a nagy majálisi hangulatban kibújt még egy fogacska. 
Itthon nem nagyon voltunk, csak aludni jártunk haza és zuhanyozni. Dorka pelus nélkül nyomja napok óta és egyszer pisilt csak be, egyébként mindig idejében elkaptam.
Rengeteget iszik. Bár sokszor még így is félek, hogy nem eleget. Sokszor megkínálom, minden alkalommal elfogadja és sokat fogyaszt. 
Tudja valaki, hogy hányszor kell inni egy 7 hónapos babának és mennyit a folyadékszükségletük? 
A végére pár fotó a hétvégéről:
Apával volt a legjobb hintázni

A lényeg, hogy Nyuszi is ott legyen

Ott aludt, ahol épp idő volt, kivételesen vízszintben, általában autóban nyomta el az álom

Nagy újdonság a dömper ... a vezető fülkében a betuszkolt állatkák  kormányoznak.
Dorka tuti azért zúgott ki belőle, mert oroszlán, zebra és elefáni összeveszett az irányításon és az útvonalon.

A biztonsági öv rendeltetésszerű használata

Kutyamajálisra készülve
Így élünk mi! :)




8 megjegyzés:

  1. Ezt a pelusnélküliséget hogy csináljátok? Lakásban is vagy csak a szabadban?
    Véda már csak 2-3 szor iszik tápot, és emellé olyan 2 dl vizet. Én lusta vagyok etéren, így van neki TT csőrös pohara, mindig a keze ügyében hagyom és térül-fordul és iszik, illetve az étkezések után, séták alatt/után adom neki direkt. Hányszor szopizik Dorka? Mert elvileg ugyi az is szomjoltó.
    Az én gyerekem is a legkoszosabb pedig azzal indul a nap, hogy elsöprök/mosok és mégis, pl. belefetreng a kutyi vizébe és azzal a térdével végigmászik...A napi 3 öltöztetés nem is sok. És, ha netán valamit egyedül óhajt elfogyasztani...akkor általában én is öltözök :D
    Ez a kutyamajális jó lehetett :) Milyen fajta a Maja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó, Dorka eleget iszik. Neki sima pohara van, se csőrös, se cumisüveg, soha nem is ivott belőle. Nem akartam neki adni, bár utólag hülyeség volt tőlem, de hát most már ez van, ugyanez volt a helyzet a cumival is. Igyekszem sokat itatni én is és ahogy írtad séta után, játék közben ... Dorka este és reggel szopizik, az esti szopi már csak nyugtató inkább, előtte tejpépet kap, így végigalussza az estét. Mi tápszer helyett tejpépezünk, mivel a kisasszony nem hajlandó elfogyasztani a tápszert. Napi 3-szor eszik tejpépet. Most még 1-2-szer kap főzeléket egy nap, mivel gyümit szintén nem eszi meg ... bár most volt rá próbálkozás és egy kicsi barack lecsúszott. Dorka húst hússal enne, ha lehetne.
      Maja egy hiperaktív yorki kislány.

      Törlés
    2. Szerintem jól csináljátok ill. Dorka tudta, hogy mi a jó neki (nemtápi), főleg, hogy szopizik is. Nekünk sajnos az nem igen jött össze :(, ezért a kezdetektől tápos a csirke (eleinte vegyestüzelésűként).
      És a husit gyümivel se szereti D.? V. csipázza a barack+csirkemell v. pulykát, almaszósz+csirke, meg hasonló galádságokat...

      Törlés
    3. Úgy csúszott le a barack, hogy csirkemellel adtam adtam neki :) Már sokszor én sem tudom mit mivel adjak neki, mert ha csak csirke, disznó, marha és pulyka hús lenne a világon, akkor ő azzal tökéletesen ellenne vele élete végéig. Ja, meg a kukaccal vagy a bulátával. :) A pelusosra nem válaszoltam: úgy voltunk a nyaralóban és itthon is, hogy nem volt pelus rajta. Kint nem számított a pisi, mert ment ahova ment, a fű és a terasz elviseli. Lemosdattam, majd mehetett tovább a dolgára. Itthon meg mentem utána pelussal és elkaptam mindig időben a dolgot :))) amint írtam, egyszer volt kinti brunyálás, de az sem számított :) Baromira élvezte a meztelenkedést!

      Törlés
    4. Mi is utazunk vidékre a jövő héten, majd megpróbálom....Bár az én lányom suttyomban kakáló, nincs előjele neki, sose :D Eddig még csak odáig jutottam hogy megmutattam neki, hogy van ám bilije és megrágta a szélét, meg tologatta maga előtt a lakásban :D Ügyesek vagytok!
      Én a gyümit babakeksszel adom.

      Törlés
    5. Én nem szobatisztaság céljából vettem le róla a pelust, de ahogy most írtad ... bár 7 hónaposan még nem kell ezen gondolkozni. A nagy meleg miatt könnyítettem szegényemen! Szerencsére Dorkámnak komoly előjelei vannak a nagy dolognak, életem olyan hangosan tol, erőlködik, elmélyed, hogy egyértelmű a dolog :))) Le sem tagadhatná :)

      Törlés
  2. Szuperek a képek és mint mindig nagyon csinosak,szépek vagytok csajok!:)
    Jó kis 4 napotok volt,jó eseménydús:)

    Kicsit beleástam én is amit kérdeztél hogy mennyit igyon egy 7hónapos bébi!
    Találtam egy cikket ami azt írja ha igény szerinti szopi van még nem kell aggódni a folyadék bevitelen!
    És ha minden étkezés előtt kínálsz neki kis vizet,ha szomjas iszik ha nem úgysem kell neki.
    Tápszeres babócákhoz annyit írt hogy ők valószínű sűrűbben igénylik a vizet.
    Ennyit találtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy! Köszönjük szépen!
      Én is találtam egy-két cikket, de nagyon keveset írnak az ivászatról. Naponta többszöri kínálás és kész ... Óránként megkínálom, ha kell neki elfogadja, ha nem, nem. A kutacsát is nézem, mert ha nagyon be van esve, akkor szomjas.

      Törlés