Összes oldalmegjelenítés

2012. május 11., péntek

Készülődés

Nekiálltam készülődni a holnapi utazásra, nyaralásra ... bár ahogy az időjárást elnézem inkább telelés lesz belőle. Eddig akármikor hazamentünk, egy alkalom kivételével mindig rossz idő volt, ezek szerint mi visszük oda. Olyan nehéz ilyenkor pakolni, amikor egyik napra hideget, másikra meleget mondanak. Hiába van mindene ott is meg a csajomnak, mégis kellenek cuccok, mert ugye a "ki tudja mi lesz" alap. Anyám képes két ruhával is mosást indítani, de hát mégsem lehet Dorka egy hétig ugyanabban a ruciban. Plusz játékokat is rakok neki, hiszen nagyon ragaszkodik a cuccaihoz, meg hát anyának is meg kell jelenni valamiben, nem árt neki sem pár gönc Dorka alvós cucca mellé. Szóval még bepakolom a pipere cuccokat, pelust és tele az autó.
Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amitől mindig rettegek, hogy fog aludni a gyerekem. Ha nem pihen, nyűgös, ha nyűgös, elviselhetetlen, ha elviselhetetlen, anya is kínlódik és már mindketten kínlódunk, akkor mások is nyüglődnek és az amúgy csupa mosoly gyermekem átváltozik ördöggé. Ráadásul lakodalom lesz a szomszéd udvarban ... na hát kíváncsi leszek ... s nem utolsó szempont az sem, hogy Dorka másfél hónapja végigalussza az éjszakát és jó lenne, ha ezen a szokásán most sem változtatna és nem állnánk vissza az éjszakai szopikra. Nagyon nehezen hagyta el, de végre elértük. 
Pár kép a készülődésről, amiben persze Dorc is aktívan részt vett:
Anya és Dorka készülődik reggel, elkezdi összeállítani az utazó csomagot. majd következett az alvás és az ebéd, amikor is át kellett öltözni, hiszen aki már egyedül eszik ... az magát is leeszi.

Új ruciban Dorka készíti Maja cuccát is, hiszen kuttyot mégsem hagyhatjuk egyedül, így utazik velünk ő is.

AAANNNYYYYAAAAA! Ezt azért nem kéne!! Hozzáteszem ismét új ruhában van, mert a reggeli hűvösből átmentünk a  brutál 30 fokba.

Dorka meózza a bőröndöt ...

... és azt hiszem mindent rendben talált!
Remélem mire visszajövünk jövő héten a beszámolóval, addigra minimum egy, de inkább két babával bővül a csapat és örömmel újságolhatom el itt a blogban két kis Életke Földre érkezését!

Ui.: Üzenem minden biciklisnek - én is az vagyok -, a bunkó tekerőknek ... a mai napi sétás beszólónak meg pláne -, hogy basszátok meg, én is csak ott tudom eltolni a babakocsit, ahol ti kerekeztek, hiszen a 10 centi magas padkán ti sem tudtok bukfenc nélkül átkelni úgy, ahogy én sem! Hallom, ha csengetsz, attól még nem fogom gyorsabban és körülnézés nélkül tolni a gyereket s ha harmadszor is rám csengetsz, még meg is állok nézelődni, hogy neked véletlenül se legyen jó és könnyebb - csak hogy bosszantsalak -!!!!!

Puszi nektek és vigyázzatok magatokra, egymásra!

12 megjegyzés:

  1. Hogy sikerült leszoktatni az éjjeli szopiról/kelésről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben éjjelente felkelt 2-3-szor, mindig cicizett és visszaaludt, de általában ez maximum 5 perc volt. Aztán meguntam a folyamatos kelést, mert én viszont egyre nehezebben aludtam vissza. Tejpépet adtam neki - tápszert nem eszi meg - lefekvés előtt, mert rájöttem közben, hogy azért kel fel, mert éhes, az esti cicizéssel már nem lakott úgy jól, hogy kibírja az egész éjszakát. Szóval a vacsi tejpép, majd fürdés, aztán cicizik még egy picit. Leteszem 8 körül úgy, hogy még fent van, elalszik szépen magától. Reggel kel 7-kor. Az első napokban felkelt, de csak inni adtam neki. Aztán volt olyan kétszer, hogy 2 órát sírt, de nem szoptattam meg, mert éhesnek tuti nem volt éhes, mivel jól lakott este, viszont fél éves korára meg kell tanulnia megnyugtatni magát. Most is megébred, forgolódik, helyezkedik, ha fel is sír - ami nagyon ritka most már - nem veszem ki a kiságyból, hanem oldalra fordítom és simogatom a hátát, ettől visszaalszik. 2-3 hét volt, mire ehhez hozzászokott, viszont azóta nyugis az esténk ... és ugye külön szoba ... bár Dorka az első naptól kezdve külön szobában alszik.

      Törlés
  2. Nagyon vigyázzatok magatokra, és érezzétek jól magatokat! Millió puszi

    VálaszTörlés
  3. Jó pihenést, és vigyázzatok magatokra! Amúgy Dorka igazi segítség a képek alapján.
    Pécsről hazafelé jövet mi is úgynéztünk ki apa szerint, mint a búcsús cigányok :) Nem mondható kicsinek az autó (most hogy leeréltük) de a csomagtartó és a hátsó ülés tele volt (babakocsi,mózes,hordozó,1 zsák kisruha, utazó táska......) Pedig még pingvinke pocakon belül utazott :) Ezek szerint ez a dolog pocakon kívül sem változik :D Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Ritus, Dorka a legnagyobb segítségem! :)
      Igen, ez az utazásos dolog csak sokkal rosszabb lesz, ha már meglesz a gyerek ... mint a málhás szamarak basszus, visszük s fél házat, mert ugye sose lehet tudni ... és persze hogy nem az a játék kell, amit épp elviszel, hanem ami otthon maradt, így megelőzve a tragédiát mindent elpakolok :)))

      Törlés
  4. Egy hetig nem is fogsz irni??? Uristen....mi lesz velunk? :) Jo utat nektek meg hatha a szep ido os osszejon. :) Nagyon fogok igyekezni, hogy az egyik babat mi "produkaljuk" :) Puszi Nektek, Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már vagyok és holnap, ha időm és Dorkám engedi, jövök az élménybeszámolóval :)
      S igen, az egyik babára Lilyre gondoltam :)

      Törlés
  5. Petra!Pont nekem is ez jutott eszembe:D Mi lesz velünk 1hétig Pötty poszt nélkül?:(:)

    Jó pihenést nektek Liz!:)Nagyon várunk vissza titeket az élmény beszámolóval!:)

    VálaszTörlés
  6. Mi is elutaztunk, itt is minusz hatszáz fok lett, nem hoztam magamnak elég zoknit, de a fél lakás itt van és már csak röhögni tudok az egészen :))

    VálaszTörlés