Összes oldalmegjelenítés

2012. május 10., csütörtök

Mai napi bosszúság

Mára vártuk a védőnőt, hogy megnézze Dorka életterét, mit csinál a saját környezetében és javaslatot tesz a változtatásokra, ha szükség van rá. Ezt beszéltük meg, amikor legutoljára mérlegelésen voltunk. Ő javasolta az időpontot, beírta Dorka kis könyvébe és felírta magának a naptárba is. Azt mondta, hogy 10-kor vége a tanácsadásnak, kb 5 percre lakunk a gondozótól ... mi vártunk ... vártunk ... vártunk, már a lakást kisuvickoltam ötvenhétszer, teljes fertőtlenítés, nasit raktam ki, még reggel gyorsan elmentem boltba innivalóért és friss narancslevet készítettem. Hát nem jött. 11-kor felhívtam, nem vette fel, sőt a rendelőben sem. Majd délben telefonált, hogy miért hívtam, talán gond van-e? Mondom, az van, ugyanis elfelejtett valamit. Sűrűn kérte az elnézést - azt mondta újszülötthöz kellett rohannia,  mert hazaengedték őket a kórházból ... nagyon halkan hozzáteszem, hogy hozzánk 3 nap után jött ki - és utalt rá, hogy akkor talán mindjárt ideugrana, hát mondtam, hogy ide aztán biztos nem, Dorkának napirendje van és indulnánk aludni s ezt még az ő kedvéért se rúgom fel. Aztán célzott arra is, hogy amikor a gyerek 6 hetes volt, nem engedtem ide ... mondom minek, hogy együtt nézzük hogy alszik? Vagy mégis miért? Mindig megjelentem, amikor kellett a tanácsadáson, akkor még mint egy kis szardarab feküdt aranyom, néha vigyorgott egyet meg pukizott, böfögött, röfögött, kakilt, pisilt és éktelenül tudott üvölteni. Hát ezt elnézegettem én egyedül is. Mindig minden rendben van a gyereknél, mindig megállapítják, hogy túlképzett a csemetém, soha semmit nem kérdeztem, jöttünk-mentünk és kész. Én nagyon jó anyuka vagyok, nem parázok, nem aggódok és nem kérdezgetek, nem hívogatom, van nekem anyám meg barátosnőm, aki segít, ha gondunk van, vagy tudok velük beszélni, amikor kell ... és ha olvastátok a terhesség alatti dolgainkat a védőnőnkkel, akkor asszem mindenki tisztában van vele, hogy miért állok úgy hozzá, ahogy.
Én tényleg megértem ezek mellett is, hogy elfelejtette, van ez így, mindenkivel előfordulhat. De a röhej az, hogy 10 óra körül eszembe jutott Dóri, hogy remélem én nem fogok úgy járni, mint ő, hogy bejelentkezik a védőnő és elfelejt elmenni ... hát így jártunk. Ráadásul Krisz is hazajött és Dorcnak is elmondtam mi lesz. Nézte az ajtót egy darabig, aztán elfoglalta magát és "ebbböööee püüeee" volt egész nap, majd délután baromi nyűgös volt, már este elmagyaráztam neki, hogy nagyon unom az egész napos dünnyögését, úgyhogy evés, fürdés, alvás lesz, mert apát is össze kell készíteni, holnap Pestre megy ismét több napra, majd szombaton mi megyünk el Dorkával Vásárhelyre nyaralni jövő hét közepéig. 
Sűrű lesz a program, remélem a csajom bírni fogja.

13 megjegyzés:

  1. Én azt nem értem, hogy miért kell életteret ellenőrizni? Azért nem kéne együgyűnek nézni az embert, nyilván mindent úgy csinál, hogy a legjobb legyen a gyereknek! Aztán reménykedj, hogy nem feng-shui alapján akar változtatni. ,,Azt a plüsskutyát el kéne rakni a sarokból, nem jól vetül rá a csí". (Najó, ez fejben jobban hangzott).
    De nekem ez az ellenőrzés valahol, sőt, nem is valahol, baromira zavaró emberileg! Javíts ki, ha rosszul látom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kötelező állítólag az ellenőrzés.
      Egyébként röhögni fogsz, de a fend-shui szerint van berendezve a lakásunk, sokat dolgoztam vele, mire minden a helyére került, így adódik az, hogy mi nem pakolunk semmit sem el, hanem Dorkának kell megtanulni, hogy mi az, amit szabad és mi az, amit nem.
      Ebben neki kell alkalmazkodnia. Úgy gondolom, hogy ez az alapvető együttélési szabály és gyakorlatilag van 50 négyzetméter, ahol játszhat, csak megvan benne pár dolog, ami nem az övé.

      Törlés
    2. Oh, akkor kicsit visszafelé sült el a ,,poén". Remélem, nem haragszol, nem elítélni akartam a feng shui-t. Mindig nekem sem sikerülhet :)

      Törlés
    3. Jaj, dehogy haragszom! Az eperturmixoddal amúgy is minden rosszat elfelejt az ember, de ez közel sem volt rossz poén, sőt!!! :)

      Törlés
  2. Liz!

    Nem is értem hozzátok és a hozzátok hasonló családokhoz miért járnak ki a védőnők?! Mindent a lehető legjobban csináltok hogy Dorka babának jó legyen,és semmiben sem szenvedjen hiányt!
    Inkább azokhoz kellene járni tényleg rendszeresen.Ahol pl családból ki kellene emelni a gyerekeket!

    Én szerencsésnek mondhatom magam.Egy tök aranyos,kedves védőnénink van.Amikor megszülettek a fiúk és hazajöttünk volt kint talán 2x aztán nem zaklatott minket.Ha a városban találkozunk akkor megállunk dumálunk,kérdezi minden oké-e?De látja hogy jól vannak a fiúk és ennyi.
    Szerintem ez így rendben van.

    Én elhiszem hogy nekik ez a munkájuk,és még 11kor is munka ideje van,de azért mindennek van határa! Ha Ő mondja és írja be az időpöttyöt akkor igenis tartsa már be!Egy kis gyermeket azért ne szivasson már!!

    No eldugulok bocsi ismét :)
    Szép napot csajok!
    Jah és hova mentek szombaton?Jó pihenést:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben azt hiszem leesett hova is mentek a nagyszülőkhöz gondolom:)Tökjó!:)

      Törlés
    2. Igen, a nagyszülőkhöz :)
      S teljesen igazad van én mondtam is a védőnőnek, hogy azokhoz kellene menni családlátogatásra, ahol gond a víz, villany és a fűtés ... csak tudod oda nem mer elmenni :((( ... az erőszakosság és az egyebek miatt.
      Hozzáteszem tényleg nem lett volna gond, ha elfelejti, mert bárkivel előfordul, de ez már a sokadik eset ...

      Törlés
  3. A megjegyzések íróihoz: Ha hiszitek, ha nem, nehéz megtalálni az egyensúlyt. Akiknél gond van, az pláne nem engedi be a védőnőt, ahogyan a Gyermekjólétis Kolléganőt sem...rendőrséggel látogatás, ilyen is elő szokott fordulni...de ne általánosítsunk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, teljesen egyetértek. Nem engedik be, vagy ki sem mernek menni ... mert az én védőnőm ilyen ...

      Törlés
  4. Szerintem azért azokhoz járnak ki, akik normálisan nevelik a gyereket, mert a putriba ők sem szívesen mennek. :) Tegnap hozzánk sem ért ide a védőnő, a megbeszélt időpont után 1 órával telefonált. De most valahogy nem haragudtam - biztos Ádám okozta boldogság miatt... meg aztán összefutottunk utána a tanácsadáson is.

    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen ... pedig azt hiszem nekik nagyobb szükség lenne rá.

      Törlés
  5. Liz, en csak nagyon nagyon jp pihenest szeretnek kivanni nektek a Nagyszuloknel:) Itt a vedono akkor jon ki ha hivod, ha nem hivod nem jon, de pl. te is beviheted hozza a picurt. Meglatjuk en hanyszor hivom majd ki:) Puszi, Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy Petra! Köszönjük szépen! Remélem mire visszaérünk, már anyukáddal és Lilyvel kiegészülve írsz a blogodba! Puszi nektek!

      Törlés