Összes oldalmegjelenítés

2012. július 17., kedd

Keresztelő

Mint mindenhol, aki fontosnak tartja, nálunk is eljött a keresztelő ideje.
Vasárnap negyed egy helyett fél egykor, egy keresztelő helyett tömegáldás, ugyanis 3 babát kereszteltek egyszerre, ami valahol tetszett is, meg nem is. 
Gőzerővel készültünk rá. Anyám megfőzött, biztosították a helyet, meg mindent. Én megsütöttem, anyósomék bevásároltak a sütikhez, így nekünk gyakorlatilag nulla forintba került a történet. 5 félét sütöttem, abból egyet úgy basztam ki, de Krisz még idejében rávetette magát a kuka és a kezemből kirepülés közben és anyósoméknak elvitte, egyék meg. Annyira megharagudtam a sütire, hogy bosszút álltam rajta. Mindegy, a többi 4 tökéletes lett és baromi finom. Anya az egy fogásos kaja helyett persze 10-zel készült, így mindenki azt evett, amit akart, totális ízkavalkád és annyira, de annyira finom lett. 
A keresztelő idejével csak annyi gond volt, hogy Dorka ilyenkor szokott enni és aludni, egyébként semmi gáz ... na akkor ezt most vetítsük le egy hasát imádó 9 és fél hónaposra, aki már az egy órás autóút és a sok-sok újdonság hatására gyakorlatilag alig tudta nyitva tartani a szemét, emellett az állandó huzavona, egyik kézről a másikra menés már nagyon sok volt neki, hiába szóltam, hogy hagyják békén, nem tették, úgyhogy elvonultam Dorkával egy üres szobába, ahol csak Sári volt és ott teljesen megnyugodott ... hát gondoltam, az enyém fog a legjobban üvölteni, szerencsére nem így lett.
Rajtunk és a nagyszülőkön kívül a keresztszülők és Kati és Erzsi volt jelen. Kereszt szülők: Zsu, már ismeritek, Áron anyukája és Gábor, az én babakori barátom. Gyakorlatilag születésünk óta ismerjük egymást és sosem választott el minket egy utcánál vagy egy háznál több az életben ... valahogy így alakult.
Egy szempont volt a keresztszülők választásánál, ha velünk bármi történik, akkor legyen Dorka mellett a nagyszülőkön túl két olyan ember, akikre tűzön-vízen át számíthat, legyen szó bármiről. 
Amiket kapott Dorka:
Katitól egy 15.000,- Ft értékű Mülleres vásárlási utalványt. Mi mindent itt vásárolunk, össze sem lehet hasonlítani a bolti árakat a Müllerével. Bocs, kivéve a pelust, mert azt anyósom veszi, a 72 darabos Pamperst 2.400,- Ft-ért a Marcalon.
Győri mamáéktól egy arany nyakláncot szív alakú medállal.
Vásárhelyi mamiéktól: játékokat, millió ruhát és használati cuccokat, pelust, törlőt stb ...
Zsuéktól: élete első babáját, aki Zsuzsi baba lett stílusosan és arany karkötőt, melyen Dorka neve látható.
Gábortól: a képen is látható csodajárgányt, Dorka első biciklije, amit teker, mint az őrült azóta is, csillog-villog, zenél és Tominak igaza volt, amikor megkérdezte, hogy tudjátok mit fogtok nagyon várni? Hogy kifogyjon az elem ... és valóban.
Képekben a történet:
3 generációs gráciák. Anyukám, én, Dorka a csodajárgányban

Egy ágyban az ellenséggel ... mégsem ... Áron a nyugalom szigete volt Dorkának a nagy napon, mellette mindig megnyugodott és jót játszottak, sokszor már-már ágyjelenetbe illő pózokkal :)

Anya leharcolt feje és édes Dorka

Anyukám, aki kifőzött mindent és nagyon hálásak vagyunk nekik mindenért, plusz Árnyék kutya, Dorkus nagy szerelme.

Gábor, a keresztapa, Apukám és mi.

Az előző kép kiegészülve Katival, lilában és Zsu Tomival és Áronnal.

Dorka ünnepi menüjének egy része: töltött pipicomb rizzsel és krumplipürével, ezelőtt tejszínes-tárkonyos ragulevest evett.

Tünérkém

Karcsi papával

Kereszt anyu, Dorka és a "pabbácsi".

Kereszt apu fog, a többiek ismerősök valahonnan ...

A 3 babából kettő ...

Zsuval

Zsuzsa mamával és Árnyékkal

Sanyi papával a világ végére is elsétálna, csak valaki enni és inni adjon neki közben.



Babatorta


12 megjegyzés:

  1. Nagon édesek vagytok! Főleg a Dorka! Csodás a szépséges ruhájában! :-)

    VálaszTörlés
  2. Dorka is nagyon csinos volt Te is nagyon, azon meg leesett az állam, hogy milyen hosszú már Dorka! :) Mind a menübe, mind a tortába bele tudtam volna fulladni! :D Imádom egytől-egyig ezeket a kaját... a csoki torta meg.. ne is mondd! :D
    Mi itt lakunk a Marcalon..... hol lehet ennyiért pelust venni??? Ez tényleg marha jó ár!
    A bicikli nagyon szuper, ilyet már én is nézegettem - később meg majd az tetszik ami olyan mint a bicikli, csak nincs rajta pedál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp Krisszel beszélgettük, ha kinövi Dorka, átadjuk Ádámnak, de nem tudom mennyire fogja komálni a rikító sárga csipkés róka. :)
      Zöld elefánt mögötti 10 emeletes aljában, az óvoda felől. Tőletek 200 méter kb.

      Törlés
  3. Jó kis esemény volt, Ti pedig ultracsinik voltatok!! Sok kaja, sok ajándék, hmmm :))) Fincsi!! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csinik vagytok :) Azt a pelust én is megnézem :)
    Puszilgasd meg Dorkát helyettem, mert amikor a képeit nézem mindig olyan megpuszilgathatnékom támad :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon csinik vagytok.
    Dorka egy igazi kis hercegnő, nagyon tündéri!
    A pelus dolognak én is utána nézek :)
    Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv Ritusék!!!!!
      Tiszta szívből gratulálunk nektek!
      Szülésélményt kérünk szépen!!!

      Törlés
    2. Köszönjük szépen a gratulációt!
      Hát akkor röviden.....
      Az előzmények miatt (magas vérnyomás, cukor, lombik beültetés) 07.06.-án befektettek a szülészetre, mondván megindítják a szülést. Pénteken kaptam ballont, amivel a méhszájat akarták tágítani... 1 ujjnyiról bő 1 ujjnyira tágultam, aztán semmi. Szombat, vasárnap kaptam oxitocint infuzióban, de amíg folyt volt csak enyhe görcsöm. Hétfőn és kedden zselét kaptam, mondván az erősebb... erősebb görcseim lettek , de ennyi. Aztán szerdán közölték, hogy felesleges a további próbálkozás, császármetszés lesz. Meglepően nyugodtan vettem,hogy gerincen szúrnak (ettől nagyon féltem) de 2x hívtak be, hogy akkor most, de mindig volt valami ami miatt várni kellett... 12-re elszakadt a cérna, csendben folyt a feszültségtől a könnyem. Aztán 12:30 körül elkezdték és 12:52-kor megszületett Nimród. A regenerálódás viszonylag jól megy/ment a kórházban csak az ágyról való le és fel kelés volt nehézkes. A kórházi napok elteltek, hormon túltengés miatt volt, hogy nem tudtam a csecsemősöknek elmondani mit is szeretnék vagy zuhanyozás közben végig sítam, de nem tudtam volna megmondani miért :( Hétfőn jöhettünk haza apa fuvarral, már alig vártam, hogy szabad levegőn legyek. Édesemnek nem igazás megy a cicizés, nem tud rácuppani. Ezért fejem és üvegből kapja meg valamint tápszert kap.Olyan drága, ahogy nézem el sem hiszem, hogy tényleg a mi pici gyermekünk. Megérte várni és küzdeni érte !!! Ahogy elhúzza a kis ferde száját és mosoly szerű dolgot produkál egyszerűen kész vagyok. Ma megvolt az első sétánk, szerintetek a babakocsi közelébe kerültem .... nagy a szerelem apa és fia között :))

      Törlés
    3. Nagyon jó volt olvasni! Dóri közben informált az eseményekről, nagyon szorítottunk nektek. Dorkának mutattam a képeket Facen és édesemnek nagyon tetszik a kis pasitok :)))
      Szuperek vagytok!

      Törlés