Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 5., vasárnap

Annyi minden ... és semmi

Annyi  minden történik körülöttünk és mégsem történik semmi. 
Zajlik az életünk a megszokott kerékvágásban, a napok olyan gyorsan szállnak, hogy nem győzöm kapkodni a fejem, Dorka szépen cseperedik, nődögél, minden nap mutat valami újat vagy a régit fejleszti tovább és sokszor már jegyezni sem tudom, pedig igyekszem.
A hét fontos eseménye volt, hogy a keresztlányom meglátogatott minket, nálunk volt vasárnapig és szuper volt. Sokat beszélgettünk, Dorka szerelembe esett vele abszolút mértékig és visszavonhatatlanul. Nagyon ügyes Zsófi a csajommal és az egész napi játékuk nagyban megkönnyítette a mindennapjaimat, pedig egy szavam se lehet. Gyakorlatilag túlpihentem magam. Este bementünk a városba egy kis csajos dumára, jól éreztem magam és szerintem ő is. Nézegettük az embereket és tanulságokat vontunk le, mégpedig, hogy jó nők vagyunk. Persze kis elfogultság sincs a dologban.
A másik tény, ami a hét tanulsága: Dorka un. Engem, a társaságom a közös időt, szélesedik a látóköre, egyre jobban nyílik a kis elméje, kevés vagyok számára, nagyon kell a más, a gyerektársaság, az új impulzusok, a változatosság. Teljesen természetes, mégis fáj. Az alapvető dolgokat csak tőlem fogadja meg/el, mégis változik és most nagyon érezhető. Persze ha baja van, jó vagyok neki és csak én tudom megvigasztalni, anya csak egy van elv alapján a keresztlányom lett a másik anyja ... kissé ellentmondásos, de így van.
Változás: apa is el tudja altatni, sőt eljárnak csavarogni, csajozni, ezzel szintén idő szabadul fel, amit már-már nem tudok kitölteni. Dorka vonzza a lányokat apának én meg olyan büszke vagyok rájuk. 
Mutatja, hogy van okos feje és tud gondolkozni is. Ezt mindenkinek bemutatja természetesen és nagyon édes közben. Ha mondom, hogy Dorka pózolj, megemeli az egyik lábát:
... ez látható a képen.


A szoknyát csak ritkán viseli meg magán, a mászás és a saját testének felfedezése most nagyon előtérbe került és a miniruha akadályt jelent számára. Megharapdálom a pocakját ruhán keresztül és felhúzza a pólóját, hogy ruha alatt is legyek szíves bohóckodni. 
4-5 lépést jár egyedül. Érdekes, hogy vízben sokkal biztosabb, mint talajon, bár ő mászni is ott tanult meg és felállni is. A vizicsibeség alap nála, 4-5 órát simán el van a vízben, enni is csak benne hajlandó, ha van rá lehetőség :) jobban mondva nem lehet kiszedni belőle. A homokozóval nagy spanok lettek de inkább azt hiszem a homokozóban lévő gyerekek jelentik számára a nagy érdekességet.
2 hónap és megtartottuk az első szülinapját ... csak siratom az elmúlt időt és annyira, de annyira babáznék. VELE, nem mással, nem egy másodikkal, vele, újra, ismét és ugyanúgy. Amikor hozzám bújik, megölel, a kezével az arcába húzza a fejem, hogy megpusziljon és valami olyan ősi erő, szeretet van benne, amit soha senkitől nem kaptam és nem is fogok megkapni. Úgy tud ölelni, úgy tud imádni, olyan nyálas csókot ad, hogy folyik végig a nyakamon, de olyan jó. Érzem a magzatmázas illatát alvás közben, amely keveredik a kakaóillattal ... elmondhatatlan érzés.
A héten találkoztunk Dóriékkal és annyi mindenről akartam vele beszélgetni, de nem jött elő. Annyi mindent akartam neki mondani ... hát ez van, amikor gyerek van. Azzal nyugtatom magam, hogy már csak évek kérdése és újra tudunk  nyugodtan, kettesben dumálni :)
Sportkocsizunk, fagyizunk, méghozzá fel gombóccal. Hagymát eszünk száraz szalámival és vajas kenyérrel. Este van már csak tejpép, reggelire azt eszi, amit mi, gyakorlatilag egy hete rántottát eszünk felváltva kenőmájas kenyérrel, mert imádja. Napi fél liter kakaó befigyel Dorkánál, ezen kívül 1,5 liter vizet iszik szomjoltás okán.
Alvás: kétszer alszik Dorkám. Délben 2 órát, délután 4-kor egyet/háromnegyedet, mikor hogy. Ám az esti elalvással gondban van 3 napja. Eddig max. 7 perc alatt elaludt, de ha ennyi idő kellett neki, akkor már sokat nyüglődött. Most minimum fél óra kell, közben nyüsszög, van mikor pityereg is, nagyon nehezen megy, vagy a meleg miatt vagy nem tudom ... be kell hozzá menni, simogatni a hátát, hogy megnyugodjon. Sokan javasolták, hogy rakjam le később pihenni, na ettől a fejem a falba verem. Örülök, ha végre este van és alszik, nem még fél 10-kor is fent viribüljön ... másrészt a 8 órás fekvés szeretném, ha megmaradna ovira és iskolára is, eszem ágába sincs később altatni úgy, hogy nekem is szükségem van az esti pihenésre és ilyenkor tudunk érdemlegesen Krisszel is egymással foglalkozni. Mondtam Dorkának este, hogy rossz hírem van számára, muszáj lesz visszaállni a 3 nappal ezelőtti rendszerre, mert ebből nem engedek ... vagy kínlódik, vagy szépen összebújva a napi dolgok megbeszélése után beteszem a kiságyba és alszik, mint a jó kislányok, mint régen.
Nyaralni nem jutottunk el, pedig ma mentünk volna. Természetesen amikor ráköltöttünk az autóra fél millió forintot múlt hónap végén és teljesen jónak mondták, most beszart a klíma és a ventilátora is, ami kétszáz alatt szintén nem lesz meg szereléssel együtt, enélkül nem tudunk elindulni a nagy meleg miatt és pláne, mert a ventilátor hűti a motort ... ha a motor beszarik, az másfél milla .... na ilyenkor akartunk nyaralni menni és persze, hogy nem jött össze, amit már utólag nem is bánok, mert ez a hőség már túlzás Balaton parton is. A nyaralást eltoltuk 2 héttel, így augusztus 3. hetében megyünk le s egyben megejtjük az első Balaton parti bulinkat is Krisszel végre, ha lesz egy estére segítségünk ...
Így jövő hétre anyámékhoz megyünk le egy hétre, ha hazaértünk jövök a beszámolóval. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése