Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 15., szerda

Helyzetjelentés

Másfél nap alatt kibújt Dorka 3 foga meg egy pici, így 5 fogú meg egy pici lett a csajunk. Nappal nagyon nehézen viseli a fogzást és a vele járó fájdalmat, eddig este aludt. Nyöszörög közben, forgolódik, de alszik. Kop-kop-kop, fa asztalon, nehogy elkiabáljam. Reggelente a hője: 38,4 fok, 39,7 és ezek között váltakozik egész délelőtt. Ilyenkor Panadolt és Nurofent váltva adok neki. Közvetlenül utána jobb egy kicsit, aztán délre javul a helyzet. Éhes gyakorlatilag folyamatosan. Bármit adok neki egy órán belül hasmenéssel egybekötve távozik a pocakjából. Visszatértünk a szó szerinti babakajákra. Sárgarépa, krumpli stb ... amik hasfogók, de ugyanúgy megy a hasa aranyomnak. Gyümölcsöt irdatlan mennyiséget megeszik. Barack, banán, szeder, körte, alma minden mennyiségben. 9 hónapig egy falatot sem volt hajlandó enni, most viszont szinte csak ezeket. Lehűtve kapja az ételt, így az ínyét is hűti. A hideg kanál rágása segít az íny áttörésben, hűsít, ezt nagyon szereti Dorka. Emellett minden létező homeós- és nem homeós cuccot kipróbáltunk a kenegetősökkel együtt, már a virágesszenciás olajon is túl vagyunk. Igazából még mindig az a véleményem, hogy használnának egy-egy fog esetén, de így azt hiszem egyik sem üdvözítő megoldás. Gyógyszert csak lázcsillapításra kap. 
Az ínye vérzik folyamatosan, így sokszor itatom. Napi majdnem egy liter kakaót megiszik, emellett fél-egy liter vizet, a folyadékpótlással nincs is baj. Emellett Cebion-cseppet is adok neki, hogy a vitamin pótlása meglegyen. Ha belekukkantok a szájába, olyan, mintha egy bomba robbant volna benne, az egész ínye fel van hólyagosodva, véres-lila az egész szája. Minden egyes kanál étel után elpityeredik, emellett éhes és pluszban egyedül akar enni ... gondolhatjátok, most nem egyszerű az élet. Bárkivel elvan, ám most, ha fáj, csak én vagyok jó neki. Jön, tolja a fejét a mellkasomba, bújik, közben tépi a ruhám fájdalmában ... annyira, de annyira sajnálom, mégsem tudok tenni semmit sem, hogy érdemlegesen és végérvényesen segítsek. A mai napközbeni 5 órás alvás leredukálódott 2 és félre. Verte a fejét a kiságy rácsába, vagy a parkettába, épp hol ájult el. Az altatás; legalábbis a leteszem és alszik szitu nem működik az esti alvást leszámítva. 
A kérem és a kézzel is mutatom, hogy kérem, plusz mondom, hogy "ké" kiegészült őrült visítással és a nem kapod meg vagy nem szabad szintén ordítással párosul. A hiszti minden nap megmutatkozik, amit nem tudok kezelni. Mindenesetre a következetesség megvan, amire azt mondom, hogy nem, azt ha a Földbe veri magát akkor is nem. Nagyon nehéz sokszor, hiszen nem akarom agyon ajnározni és agyon kényeztetni sem, de amikor látom rajta, hogy nincs jól, nem bírom megállni, hogy ne vegyem föl, ne ringassam egy kicsit ... mégis nehéz meghúzni a határt, nehogy elkapassam, nehogy hozzászokjon a 'rosszhoz', mert természetesen Dorka kihasznál minden adandó lehetőséget és baromi nehéz eldönteni, hogy ez most a foga, vagy az akarata része. Szóval nehéz dolog ez a szülősdi. Talán most éljük első nehéz időszakunkat. Emellett ha azt mondom, hogy kibaszottul embert próbáló, akkor nagyon finoman fejeztem ki magam. Kötélidegeim vannak, de ez néha sok nekem is. A feltétel nélküli és végtelen szeretet az, ami előre viszi a napokat. Nekem meg kell tanulnom a hisztiket kezelni, a lereagálás és a következetesség már megy. 
Tegnap volt egy nagyon hülye szitu: Dorka állt a fiókos szekrény mellett, minden áron ki akarta húzni azt, ahol a kamera, a fényképezőgép és egyéb technikai felszerelése van Krisznek. Baromi kitartó volt, vagy tízszer biztos bepróbálkozott, én meg mint a papagáj: nem, nem szabad, nem lehet, tudod apáé, kurva drága, fontos neki stb ... majd Dorka nekiállt torkaszakadtából üvölteni valami eszméletlen buta hangon, folytak a krokodilkönnyei, a kezét csapkodta, majd levetette magát a Földre, de akkora hisztiben volt, hogy hiába mondtam neki bármit, semmi sem használt. Na ekkor most életemben először megfordult a fejemben, hogy akkorát odabaszok neki, hogy arról kódul ... na, ahogy ez megfordult a fejemben, jött egyből a lelkiismeret-furdalás, meg a sosem aláznám meg annyira a gyerekem, hogy megütöm stb ... Maja felvakkantott és kizökkentette Dorkát a totális kiborulásból, így nagy mosolyogva nézett fel és jött bújásra, puszira, ölelésre. Na most haragudj rá és legyél mérges. Összebújtunk, elmondtam neki, hogy ilyet okos gyerek nem csinál. Pedig Dorka nem buta ugye? ... és mondta, nagy felháborodva, hogy "nemmm!". imádtam érte.
Annyira akaratos lett, totálisan magamat látom benne, ha kell tűzön-vízen keresztülviszi a gondolatát. Nagyon érdekes és összetett kis személyiség. Igyekszem keményen fogni, mégis kell az a határ, amikor az ő akarta érvényesül, hiszen elnyomni sem akarom. Na innen kezdődik a nevelgetés azt hiszem.
Keserves egy időszak ez, de mindenki túléli, Dorka is túl lesz rajta.
Plusz ügyességek:
- tegnap fürdőkádból kinézve szégyenlősségében eltakarta magát és azt mondta, vagyis olyan hangkészletet használt, amiből az jött ki, hogy "áphú mennyinnen"!
- Ingyom-bingyom-ot apa tanította és nagyon ügyesen mondja.
- Ha megkérdezem, hogy hol van a zene, mutatja a szívét, mert mindig azt mondom neki, akinek nincs a szívében a zene, az nem érzi.  
- Táncol ... már nem csak szemkápráztató hernyómozgással, hanem a kezeit is használja. Szeletelni tuc-tuc zenére profin tud; ha vele együtt táncolok - majdnem mindig - és mondom, hogy szexi popsitekerés jön, akkor megtekeri a csípőjét. Hozzáteszem iszonyatosan rugalmas gyerek. Ezt tette az állandó masszázs. Érdekes, hogy ha szól a zene és táncolunk, lép előre-hátra, sőt ... amint leáll a zene, leül a fenekére és mászik. Kapaszkodás nélkül rázza magát. 
- Villával eszik szintén Krisznek köszönhetően és újra megfogja a poharat, iszik rendesen. Már nem borítja a 3/4-ét magára, hanem kortyolgat. Ugyanis az történt, hogy egyszer a kakaót úgy adtam neki oda, hogy meleg volt a bögre, s akkor elment a bátorsága az egyedül ivástól, viszont most újra rákapott. 
- A "mosmé" olyan kényszeredett formát öltött, hogy már mindenre rákérdez. 
- Reggel boltba gyalog megyünk, ő is. Fogja a kezem és sétálunk. Egy óra oda-vissza a 3 perces út. Mindent megnézünk, mindent megmagyarázunk, mindenkit hülyít stb ...
Hát ennyit Duracell Dorkáról.

8 megjegyzés:

  1. Ööö, esetleg egy kis probiotikum? Ha nem kapna elég mesterségest...attól talán enyhül a hasmenés. Most az ab kúrának köszönhető V-ét kiválóan elmulasztotta, lehet segítene ebben is picit, de nem tudom...
    Állítólag azok a gyerekek, akik korábban kezdenek akarat-érvényesíteni, előrébb vannak (sokkal)értelmi képességeiket tekintve, mert ennek kb 2 éves kor körül kéne előjönnie (legalább ezen is túllésztek hamar :) )
    Én lecsapni V-t még nemakartam, de egyre többször hagynám ott, ahol van :)) pl. udvar közepén, megelőzvén az éktelen visítást, hogy márpedig ő ott képzelte el a további életét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Probiotikumot szed, plusz Normaflort is adok most neki. Lassan a sok kiegészítővel jóllakik :)
      Nagyon bízom benne, hogy túl leszünk ezen az akarom, most rögtön azonnal vagy inkább már tegnapra ... mert baromi nehéz kezelni :)
      Ezért szép az anyaság :)

      Törlés
  2. De Tündér az új profilképed, igyekszem visszaolvasni!
    A banán az jó, mert megfogja a székletet elvileg, legalábbis nekem a kórházi szoptatós, mit ehetek listán, a nem ajánlott közt van, ez előbb említett okból. Édes lehet ahogy táncol a kiscsaj, kérünk videót! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is olvaslak, csak vissza :)
      El vagyok maradva, de nagyon édes a babátok!
      Videóval hadilábon állunk, mert Dorka amennyire kameraérzékeny volt, most annyira nem az. :(
      Igyekszem pótolni.

      Törlés
  3. Megírtam oda, ahol kérdezted, de nem tudom olvasod-e még ott, azóta nem jártam feléd, gondolom érted...
    Vilmos február 11-én, apukája születésnapján felköltözött az angyalok közé. Élt 4 hónapot és 4 napot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy újra vagy!!!
      Sajnos értesültem angyalkátokról, nagyon megérintett engem és a többi olvasót is. Szerettük volna, ha tudod, hogy nagyon sajnáljuk és hogy melletted voltunk lélekben, de nem tudtunk elérni sehol sem.
      Igazából nem is tudom mit lehet ilyenkor írni, mondani, hiszen ez akkora tragédia, hogy elképzelni nem lehet. Nem tudom mi nyújt, nyújtana vigaszt. Földi életében is igazi harcos volt nevéhez méltán, most már az angyalok vigyáznak rá.
      Nagyon sajnálom!

      Törlés
  4. Szegény Dorka! Nagyon durva lehet, hogy egyszerre jön ennyi foga. Nagyon rossz nézni, ahogy a gyerekünk szenved, és nem tudunk segíteni rajta.
    Hisztihez kitartást. Mi is küzdünk vele, bár még nem olyan vészes. Én is igyekszem következetes lenni. Szoktam hagyni hisztizni, és, ha abbahagyja, akkor jöhet hozzám. Előtte próbálom megbeszélni vele, hogy miért nem, ha nem hallgat meg, és folytatja, akkor hagyom, és abbahagyja hamar. Meg megpróbálom elterelni a figyelmét, ha elkezd hisztizni. Kitalálok mást, néha beválik. Jó móka a nevelés. :)))

    VálaszTörlés