Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 19., szerda

Közérdekű

Csak, hogy mindenki tisztában legyen vele ... na meg persze kormányunk baba-mama- és családbarát döntései tükrében: megszüntették a kismama bérletet, amin - nagyon finoman kifejezve magam - kurvára felháborodtam ... azon meg pláne - tájékoztatás híján -, hogy 3 napon múlt az, hogy az 5500,- Ft-os havi bérlet árából év végéig tudtam volna venni kismama bérletet, ha augusztusban megvásárolom.
Szeptember harmadikán elsétáltunk Dorkával a jegykiadó automatához, hogy megvásároljam a havi bérletet a munkába járás okán. Nagy slunggal előkészítettem az 1.350,- Ft-ot - amit mondtak az érdeklődéskor -, beütögettem mindent, majd jött a döbbenet, hogy megszűnt. Csak diák-, nyugdíjas- és sima havi bérlet létezik. Ezen belül persze van félhavi, éves stb ... Gyorsan töröltem mindent, felhívom a volánt, hogy ez mi, 3 napja kaptam az infót, hogy van kedvezményes bérlet, azt mondták, hogy ja, az már nincs szeptember elsejétől ... hát meg a jó k...va ... ! Szépen elő a bankkártya, mert nem volt nálam kápé - mindig csak és kizárólag annyit hordok magamnál, amennyit muszáj a sikerszéria óta, szépen kiszámolva, mint az ovisoknak, ha 5.000,- nél többnek kell nálam lenni, akkor 3 zipzárral zárom el -, nekiveselkedtem újra az automatának, kiadta a havi bérletet, nem is az árral volt gondom, nem amiatt voltam mérges, hanem az elv miatt, hogy miért szüntették meg és ezt miért nem lehetett közölni a telefonban, amikor érdeklődtem. 

9 megjegyzés:

  1. Azt se nagyon hirdették, hogy volt kismama bérlet, mert nekünk is jó lett volna, bármennyire is gyűlölök buszozni, azért vészhelyzetre megfelelt volna.
    Néztem a neten is és a kisalföld oldalán is, de ott se találtam korábban ezt a lehetőséget. Amikor bevizesedtem, jó lett volna, többször tudtam volna menni anyuékhoz is.
    Amúgy bringával járok mindenhova, de amióta van a gyerek, babakocsira váltottunk :D, majd ha már tud ülni, jó lesz a biciklis gyerekülés nekünk, de addig ki kell húzni valahogy, ha egyedül kell eljutnunk valahova.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is épp azokra gondoltam, akiknek nincs lehetőségük autóval menni, vagy akiknek egy autójuk van vagy nincs jogsi ... szóval vannak távolságok még városon belül is. Dorka 4 hónapos kora óta buszozunk, de ha van lehetőség és ráér valaki a családból, jobban szeretem az autót.
      Én is biciklis vagyok/voltam. A múltkor, amikor Dorkával próbáltuk a bringát, megállított a rend őre és figyelmeztetett, hogy egy éves kor alatt nem lehet gyereket bicikliztetni ...

      Törlés
    2. Látom nincs szerencséd ezekkel a rendőrökkel, Téged mindig megtalálnak :D.
      Tök kár, hogy nem lehet egy éves kor alatt vinni a gyereket. Egyébként ránézésre megmondta, hogy Dorka még nem egy éves vagy kért valami papírt?

      Törlés
    3. Nem, nem kért semmit, csak tájékoztató jelleggel beszélt róla. Egyébként azért találkozom rendőrökkel sokat, mert több ismerősöm van közöttük, bár többször kiszúrnak a tömegből is ... ilyen fejem van :)))

      Törlés
  2. Nah, ezt jo hogy irtad Liz, mert mi kb. 2 hete neztuk Balazzsal hogy milyen jo hogy van kismama berlet, erre te meg irod hogy mar nincs...:( Kiraly...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik pesti ismerősöm kismama és villamossal jár dolgozni és használ kismama bérletet, ezek szerint létezik ott. Igaz, hogy év elején vásárolt egész éveset, de most is azzal közlekedik. Ennek járj utána.

      Törlés
  3. http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek_new.php?valasztas=teljes_cikk&cikk_id=1466&tema_id=&id=1466%20&cikk_cime=Csaladi-potlek,-anyasagi-tamogatas,-gyes,-gyet-valtozasok

    ezt találtam a bérletről 09.13-as cikk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is olvastam ezt a cikket, viszont ez nem kismama bérleteseknek szól, hanem a kísérői bérlet vagy jegy - amit azok kapnak, akik oviba, iskolába járatják a gyereket és mennek velük nap, mint nap, illetve fogyatékkal élők kísérőinek szól - nemrég kaptam erről felvilágosítást egy anyukától, aki szintén jár az elsős gyerekével suliba.

      Törlés