Összes oldalmegjelenítés

2012. október 1., hétfő

2

Már csak 2 nap és Dorka egy éve lesz!
Annyira bújós, hogy elmondani nem lehet! Játék közben fogja magát, odajön, megölel és megy tovább a dolgára. Puszit ad ... milliót egy nap. Édes pofa! Az "aja" már egyértelműen nekem szól. Az "áphú" már hónapok óta állandósult Kriszre.
Felesel, veszekszi, ha valami nem tetszik neki, felhúzott szemöldökkel, miközben mutogat, annyira édes és zabálni való ilyenkor és állja meg az ember a következetesség jegyében, hogy ne röhögjek, vagy ne zabáljam meg azonnal.
Tegnap Pannonhalmán voltunk kirándulni. Arborétumban voltunk, baromi szép, de legközelebb csak akkor, ha már Dorka a 25 hektáros területet a saját lábán végigbotorkálja, mert babakocsival a lépcsők és a 20 százalékos emelkedők cseppet sem bababarátok, viszont a levendula- és gyógynövényültetvény valami fantasztikus volt. Hoztam is haza jó pár tövet. Elmentünk az üveggalériában, amitől Dorka álla leesett és 2-szer mentünk vissza megnézni újra a fiatal képzőművészek munkáit, mert egyszerűen imádta őket. Nagyon jól esett, hogy hallgattuk a zenét, miközben néztük a kiállítást, szuper volt.
Így a délutáni alvás elmaradt, de ezt kibírja már annyira, hogy nem hisztizik miatta. Nyűgösebb, de elvan.
Leesett az ágyról tegnap, nyilván nem először és nem is utoljára a nagy játék közepette. Csak azért sajnálom ilyenkor, mert egyrészt már le tud jönni biztonsággal, másrészt amikor ekkorát zuhog, előtte mindig akkorában van, hogy visít, sikogat az örömtől és általában ilyenkor esik a legnagyobbat.
Ma megrendeltem szerdára a tortáját. 8 szeletes málnás-tejszínes torta - ezt már eheti -, Dorka egy éves felirattal 3.600,- Ft. Szerda reggel lehet érte menni. Írtam már, hogy szerdán anyával és a győri nagyszülőkkel köszöntjük meg ajándékok nélkül. Majd a nagy buli és az azt követő after hétvégén lesz. S azt hiszem, hogy ez a szokás marad majd érvényben, hogy tudja nem csak az ajándékok miatt fontos a szülinap és az ünnep, hanem mert ilyenkor csak miatta gyűlünk össze és kell, hogy érezze, hogy anyagiasság nélkül is létezik egy kis élet - bár ha nagyon kicsi is, hiszen a torta is pénzbe került - s hogy mennyire fontos a szeretet.

Ez mind-mind 2 nappal szülés előtt: A nagy-nagy kedvenc a húgom levele! :)



4 megjegyzés:

  1. Még van két nap, viszont ma 52 hetes! Ez is valami! :)

    VálaszTörlés
  2. Húú, én is nosztálgiázom veletek!!! Emlékszem akkor milyen " irigyen" olvastam a soraidat hogy lám eljutottatok idáig. Én akkor még a koraszüléstől rettegtem. Aztán ráhúztunk egy hetet....
    Köszi Liz, nagyon jó ez a vissza emlkezés. Virág (Napsugár)

    VálaszTörlés