Összes oldalmegjelenítés

2012. október 5., péntek

Szülinapi buli I. felvonás

Elérkezett ez a nap is, Dorkánk egy éves lett. Egész nap a torkomban volt a gyomrom, előző este nem tudtam aludni, jobban vártam, mint bármi mást és mégis sajnáltam, hogy ennyire gyorsan eltelt ez az egy év.
Napközben, amikor az órára néztem, minden egyes gondolatom úgy kezdődött, "egy évvel ezelőtt ilyenkor már ..." Jó volt visszaemlékezni és valóban igaz a mondás, hogy az idő megszépíti a múltat. Bár ha őszinte akarok lenni, akkor ez sem igaz teljesen, hiszen az a fájdalom, ami volt, nem múlik el. Egész nap görcsölt a hasam, valahol újraéltem az egész születést és lelkileg volt megterhelő annak ellenére, hogy elmúlt és van egy csodálatos Dorkánk.
A tortáját megrendeltem - szégyen szemre nem én sütöttem, de mivel vasárnapra készülünk nagy sütés-főzéssel, ezért jött a könnyebb megoldás -, aminek csak egy érdekessége volt: csodaszép süti, csodaszép díszítéssel és spórolással. Ugyanis kértem feliratot, amin az állt, hogy Dorka egy éves, majd megfordítottam a marcipán lapot, amin "Boldog névnapot" felirat szerepelt. Hát mit mondjak ... válság van? Jót röhögtem és átadtuk Dorkának.
A gyertya nagyon tetszett neki, a fújást elfelejtettük gyakorolni, így apával kívántunk. Volt fotózkodás, sok-sok ölelés, puszi, szeretgetés és Halász Judit: Boldog születésnapot c. szám, ahol már nem tudtam nyelni az egész nap gyűlő könnyeimet és eltört a mécses. Zokogtam, mint egy kisgyerek. Apa szeme is csupa könny volt. Nagyon meghatódtam a nagy lányunkon. Életke ölelt, nem tudta mire vélni a nagy sírás-rívást, bújt hozzám, ami még rátett egy lapáttal. Olyan jó volt a karomban tartani és közben azt kívántam, hogy ez örökre így maradjon. 
Ajándékozást direkt nem tartottunk. Szeretném, ha értékelné a gesztust, hogy nem csak az ajándékokról szól a történet, hanem hogy szerető család, szerető emberek veszik körül. A nagy dínom-dánom holnap és vasárnap lesz.
Anya készített göngyölt husit, én csináltam baconbe tekert virslit, vettünk feta sajttal töltött erős paprikát, ami nem volt csípős. Így azt hiszem teljes volt a kép.
Dorka egyáltalán nem értette ezt a felhajtást és nem vágta, hogy akkor most mi is van. Ugyanúgy hozta a könyveit mesélésre, ugyanúgy dobta a labdát játszani, csak most többen voltunk. Alvásnál gyakorlatilag elájult, de amikor leraktam aludni mosolygott és számomra ez a mosoly jelentette a világot.
Zenés mondókákat hallgattunk, beszélgettünk, majd 7-kor elköszöntek a győri nagyszülők. Dorkát megfürdettük, leraktuk aludni és eltelt ez a nap is. Megvártam még a 21:52-őt, amikor született és megköszöntem, hogy van nekünk, hogy boldoggá teszi az életünket. A legnagyobb ajándék Ő nekünk és üresek lennének a hétköznapjaink nélküle. Végiggondoltam az elmúlt egy évet. Nagyon jó volt és még tartalmasabb. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy happy volt minden, mert nem, mégis minden nehézség, akadály legyőzése közelebb hozott minket ahhoz az elképzeléshez, amit a mai napig vallunk. Boldog, egészséges, kiegyensúlyozott Dorkát szeretnénk látni. Persze az anyai szív meg akarja védeni minden kudarctól, minden nehézségtől, a széltől is óvnám, mégis meg kell járnia a saját útját annak minden buktatójával, hogy értékes felnőtté váljon.
Holnap lesz a II, majd vasárnap a III. felvonás, jövök azokkal is.
Pár kép így a végére, mondhatnám, hogy művészi képek készültek, de nem ... koszos volt a lencse - miért ne most természetesen -. A szándék a lényeg:






18 megjegyzés:

  1. Húú, most látszik igazán, hogy milyen nagy a Dorka (vagy a felnőttek a kicsik? :) ) és, hogy humoros is volt a szülinap, az a lényeg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hatalmasat nőtt az elmúlt egy hónapban ... és vicces, de a súlya egyenes arányosságban nő vele együtt :))

      Törlés
  2. Jajj de nagyon szép az első képen!!!! :) (A többin is, de az elsőt sokáig néztem).
    Szerintem is olyan nagy már... persze ezt mindig elmondjuk! :))) Várom nagyon a vasárnapot!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is az első képes félmosolya tetszik a legjobban :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszett ez a Boldog szulinapos tablas dolog:) Dorkanak pedig megegyszer Boldog Szulinapot. Jo hosszu hetvegetek lesz es meg annal is boldogabb:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek vagytok és Dorka olyan nagy lány... Gyanítom, hogy az őszhajú férfiember a nagypapája. Na, szerintem nagyon hasonlít Rá a lányka! :) És hogy milyen huncut... :)))) (mármint Dorka, nem a papa!)

    VálaszTörlés
  6. Dorka olyan nagy már. Istenem 1 éves... :) Hát erőt egészséget mindegyikőtöknek és puszi is ! És mégegyszer is Istenéltesse!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vivi! Nagyon aranyos vagy! Liz&Dorka

      Törlés
  7. Már kezdtem örömködni, hogy megcsinálod a marcipán bevonatos tortát és majd megosztod velünk a készítés csínját-bínját! Már jó rég óta gondolkozom rajta, hogy én is neki állok, de ehhez bénának érzem magam, hogy egy ilyen tortát megcsináljak elsőre profin, hiába szeretek sütni.
    A kétoldalas táblát fogd fel úgy, hogy spóroltak neked februárra (?! nem tudom mikor tartjátok)(Dorka névnap):D
    Gyönyörű szép szülinapot rendeztél Dorkának !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megcsináltam a tortát :) nem lett tökéletes alvás- és időhiány miatt, de szívből jött :) Liz&Krisz

      Törlés
  8. Tündéri minden képen,de szerintem az első képen az az igazi huncut Dorkás arckifejezése van !
    Mégegyszer Bolgod szülinapot kívánunk a nagylánynak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ritus! Nagyon aranyos vagy! Liz&Dorka

      Törlés
  9. Jaj, hát megkönnyeztem az írásodat. Nagyon megható. Gyönyörű Dorka, és tényleg nagyon nagynak tűnik.:) Hány centi már? Várom a 2. és 3. felvonásról a beszámolókat és képeket, na meg a marcipán tortáról is képet. :))) Még egyszer sok boldogságot Dorkának!!!

    VálaszTörlés
  10. Drága vagy! Köszönjük szépen! A mérés mókás volt. Elsőre 80 centit mértek, másodjára 84-öt, aztán 82-t írtak be :)))

    VálaszTörlés