Összes oldalmegjelenítés

2013. január 10., csütörtök

Kiskönyv ... téma lezár

Szóval van oltási könyvünk, van TAJ-kártyánk, van lakcímkártyánk és van kiskönyvünk is!
Ma voltunk Dorkával reggel védőnőnél és csodával határos módon nem felejtette el Márta a kiskönyvet, az oltási papírokat, nagyon gyorsan végeztünk, még egy verekedésben is részt vettünk, Dorka konkrétan részese lett véletlenül, anya csak szóban belezte ki a két ketrecharcos nőt ...
Odaértünk a tanácsadóhoz, 3 hónapja voltunk utoljára, totális leélt hellyel találtuk szembe magunkat. Tisztának tiszta, csak alig van hova leülni. mi mentünk volna be először, Dorkáról nagy nehezen leszedtem az anorákot, vissza a csizma, egyszer csak hangos üvöltözés kezdődött, két roma nő ugrott egymásnak. Eleinte őszintén szólva hátra se mertem nézni és azt hittem csak, hogy a szokásos "szuszpulázás" megy ... lassan cigányból perfekt leszek. Dorka lekéretőzött az öltöztetőről/vetkőztetőről, kinek hogy tetszik, de igyekeztem figyelni arra, hogy magam előtt tartsam a gyereket, mert mögöttünk ment a balhé.
Ajtó nyílik, védőnő hív minket, felnézek, hogy induljunk, Dorka már nincs előttem, a két nő egymást tépi, miközben a gyerekem üvölt és sírva félig ülve, félig fekve a padlón ... fellökték ...
Na, ekkor valami oylan őserő öntött el hirtelen, valami olyan mérhetetlen düh és féltés lett úrrá rajtam és lehet ha felnézek még a fejem is gőzölt volna a méregtől ... még magamon is meglepődtem, akkor, ami ott kijött belőlem. Valami eszement mély és kibaszott hangos hang jött elő a torkomból, a védőnő szerint remegtek az ablakok, ahogy odaléptem a két cigányasszonyhoz és mondtam nekik, hogy a gyerekemet fellökték, maguk mocskos, büdös, tetves nem tudom mit mondtam még, de arra tisztán emlékszem, hogy azt is jeleztem feléjük, hogy kiszedem a beleiket és azzal folytogatom meg őket a jó kurva annyukat!!! ... a lábuk alatt van a gyerekem! Közben már elővettem a gázspray-met, de eszembe jutott, ha lefújom őket, abból Dorka is beszlopál, így visszadobtam a táskámban. Elcsendesedett minden az üvöltésemre, Dorka egy nagyot nevetett, felkaptam az ölembe és mivel láttam, hogy nincs már gond, nem ajnároztam agyon, de azt a kis riadt arcot nem felejtem el ... gondolom nem tudta mire vélni a dolgot, a hangot, majd a néma csöndet, a nők kérték sűrűn az elnézést és lehet, hogy nagyon köcsög voltam, de nem tudtam fogadni ... és elfogadni sem. Csak annyit tudtam mondani, hogy takarodjanak a szemem elől, mert nem volt bennem gyilkos hajlam sosem, de most nagyon közel állok hozzá. Nem volt vészes a helyzet, mégis őrült módon féltettem Dorkát.
Aztán a helyzet okán Márta behívta az egy egyik nőt, gyorsan végeztek vele, majd jötünk mi és a másik harcos amazon.
Gyakorlatilag ez már a második verekedős esetünk itt 15 plusz pár hónap alatt, mert az elsőnél még Dorka a pocakomban volt. Márta szerint tarthatatlan már a helyzet és nem is a fiatalok, hanem a meglett asszonyok csinálják a fesztivált. Meg is jegyezte a védőnő, hogy hirtelen azt sem tudta a nagy döbbenettől és a hangszínemtől, hogy melyik rendezvényen van. Próbálok utána járni, hogyan kerülhetnénk át másik körzetbe, de eddig csak az ideiglenes lakcím jött szóba, amitől ódzkodom egyenlőre.
Ha valaki tud esetleg másik megoldást, kérem jelezze, nayon hálás lennék érte!!!
Dorka 12 és fél kiló, 98-as ruhákat hord és megvan az MMR - kanyaró, járványos fültőmirigy gyulladás, rózsahimlő ellen - védőoltásra a behívónk, 27-én kapja Életke a Prevenarral együtt! Védőnő szerint ez nagyon lightos oltás,  mindenki más szerint ez a legdurvább ... na akkor megint kinek van/lesz igaza.
Az oltóanynag élő gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz.
Kiskönyv mizéria: lezárva ... és megint erős a gyanúm azzal kapcsolatban, hogy jön egy "sikerszériám" vagy ennyire vonzom a hülyéket. Tegnap előtt a TAJ-kártya készítés közben kellett beszólnom, ma emiatt a két barom állat miatt ...

7 megjegyzés:

  1. Tyűűű! Nem semmi. Megértem, hogy így kiborultál. Nagyon durva. Remélem sikerül valahogy onnan elkerülnötök.
    MMR oltás: Én is hallottam arról, hogy ez egy light-os oltás, de nálunk is ez volt a legdurvább. Ez volt az egyetlen oltás, amitől belázasodott. Reméljük Dorkának meg sem kottyan. :D

    VálaszTörlés
  2. Jézusom ez nagyon durva sztori. Elhiszem hogy megijedt Dorka :( szegényke :(
    Az oltásra még annyit hogy én csak azt hallottam, ez a legdurvább, hisz azért gondoljunk bele élő (legyengített) vírust tartalmaz... Mi is lebetegedtünk utána,mármint a fiúk. Drukkolok hogy Dorka a szerencsések közé tartozzon!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól tetted hogy leüvöltötted őket! Hihetetlen, nagyon durva! Istenem!
    De Liz, ne aggődj, ezzel ennyi és nem lesz " sikerszéria", minden oké lesz!!

    Nagyon szuper anyatigris vagy! Dorka tudni fogja mindig hogy RÁD számíthat és hihetetlen biztonság érzete lesz .

    Nem tudom hogy lehet átkerülni máshová, de kell hogy legyen megoldás. A gyerekorvosotoknál nem lehetne a védőnőhöz tartozni?
    Napsugár/ Virág

    VálaszTörlés
  4. Zsófi állandó lakcíme Móron van, tartózkodási hely Fehérvár, így az ide tartozó védőnénihez járunk! Nekem annyit mondtak, h oda tartozol, ahol a baba lakik! Ha nem jár már ki hozzátok a védőnő, szerintem működne az ideiglenes lakcímes móka! Jól tetted, h megmondtad a magadét, nem tudnak viselkedni ....

    VálaszTörlés
  5. Nem semmi élményben volt szegény Dorkának része, nagyon durva még olvasni is!
    Jól tetted, hogy leüvöltötted őket,igazi anyatigris vagy :) Szerintem minden anya ölni tudna a gyerekéért.
    Hát okosabbat én sem tudok, mint a többiek.

    VálaszTörlés
  6. Nekem két apróm kapta már meg az MMR-t és semmi gond nem volt velük. Se pöttyök se láz..., Remélem Dorka is hasonlóképp viseli majd szorítok!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a tapasztalatcseréket!
    Remélem Dorka is könnyen átvészeli. Abban nem reménykedem, hogy láz nélkül, mert eddig a leglightosabb oltástól is totál lázas volt, de ügyes ő, majd csak kibekkeljük :)))

    VálaszTörlés