Összes oldalmegjelenítés

2014. március 12., szerda

Szétszakadva

... vagy inkább megszakadva ...
Sokszor nem is tudom melyik lenne a helyes szóhasználat, de azt hiszem inkább az utóbbi.
Rohanok ... folyamatosan ... és valahogy mindig "el kell még inténi" dolog marad másnapra.
Lehet én csinálok valamit rosszul vagy csak szimplán megsokasodtak a tennivalók. 
Egy hete nem tudtam a gyerekkel foglalkozni gyakorlatilag nem is láttam a reggeli kelésen és az esti altatáson kívül.
Anya elvitte múlt héten csütörtökön, visszahozta hétfőn este. Iszonyatosan jól érezte magát, haza sem akart jönni, amit egyáltalán nem csodálok.
Amíg ő nagyon jól érezte magát, addig totál lebetegedtem. 39-40 fokkal toltam végig a hétvégét, hétfő óta csak hőemelkedésem van 38,4, de az folyamatos. taknyom-nyálam egybefolyik, annyira köhögök, majdnem beszakad a mellkasom, úgy érzem leszakad az arcom, fáj az orrom, homlokom.
Nem csak a kegyetlenül sok munka miatt nem tudok aranyommal foglalkozni, hanem mert nem akarom, hogy még betegebb legyen, már így is az.
Már hét közepe van és ma csillant fel az első reménysugár a "ma végeztem mindennel a hétre" minden c. történetre, ami nyilván hülyeség, hiszen jön a keresztlányom hétvégére, sütnöm-főznöm kell -.
Krisztián dolgai után futkározok folyamatosan, illetve rám maradt az is, amit eddig Krisz - intézett autó nélkül busszal jogosítvány hiányában -.
Krisztiánnak csütörtökön névnapja van, már hétfőn az után futkoztam, hogy az ajándék időben megérkezzen neki.
Miával csináltattam egy gyönyörűséges naptárat 400,- ft/darabért, aztán jött az ötlet, hogy jó lesz ez a naptár húsvétra a családtagoknak, úgyhogy gyorsan lett 7 darab az 1-ből:
Minden hónap alatt egy fotó van és mindegyiknek meg van a jelentése:
Január: Maja képe akkor készült a kötéllel
Február: Dorka katica - farsang hava
Március: Tavasz első hónapja, Dorka a harangvirággal
Április: Esküvő I.
Május: Anyáknapi kép (Dorka&anya)
Június-júlis: egy egy aktuális nyári kép
Augusztus: Esküvő II.
Szeptember: Gyümölcsszedés a nyaralónál (alma, szőlő) Dorka&apa
Október: Dorka megszületett
November: Az én szülinapom
December: Karácsony
A többi meglepit jövő héten küldjük neki.
Közben meglett Dorka húsvéti ajándéka. Levelet írt (rajzolt) a nyuszinak: biciklit és napszemüveget szeretne ajándékba "más nem kejj szejintem!"
Szóval van mit tenni és apróságoknak tűnnek, mégis rengeteg idő megy el vele.
Ma még a gázosokhoz - GDF-Suez - akarok bemenni, illetve a Tavaszi-fesztivál keretén belül játszák a BBMK-ban a Vuk c. gyerekeknek szóló színdarabot, erre szeretnék jegyeket venni.
A gázosoknál reklamálok.
Tárgy: 2 hónap alatt 100.000,- Ft-os gázszámla kiszámlázása úgy, hogy kikűldték a csekket és azon kívül semmit. Se egy elszámolást, se egy óraállást, ami alapján számláztak. Bemondásos alapon fizetek, ilyen enyhe időben úgy, hogy napközben reggel 5-től délután 5-ig a fűtés sincs bekapcsolva a tetőteres 50 négyzetméteren.
Még beteg se tudok normálisan, nyűgösen lenni basszus!
Minden nap otthon akartam maradni vagy minden nap csak 1-2 órára akartam bejönni és egész délután dügleni, ami eddig egyszer sikerült abszolválni. Margithoz szerettem volna Fehérvárra eljutni mindenképp, de nem akar összejönni, talán jövő héten. Igezából anyámon és Judittékon kívül senkivel sem merek találkozni, mert tényleg cefetül vagyok, fertőzni nem szeretnék.
Elhatároztam, hogy ha Dorka még pénteken is köhögni fog és folyik az orra, akkor elviszem dokihoz és bármennyire ellene vagyok az antibiotikumnak, muszáj lesz egy kúrát csinálnia, ugyanis január óta folyamatosan beteg - vagyis nem beteg, csak a tünetek vannak meg állandóan köhög, állandóan folyik az orra -. Millió vitamint kipróbáltunk, millió homeós bogyón/szirupon/cseppen és még sorolhatnám min vagyunk túl.
A legújabb a Cebion cseppek:
Nem merem már semmire sem azt mondani, hogy  hű meg ha ...  ezen kívül C-vitamin, köptető, a pikkelysömörre kencék. Tegnap megállapítottam, hogy nekünk eddig még lázcsillapító is Dorkának volt egy üveggel a hűtőben az éppen aktuális vitaminnal és a hányáscsillapítóval együtt ... ezzel szemben hirtelen patika lettünk, ami nagyon nem tetszik. Épp tegnap írtam Margitnak, hogy 14 év után először gyógyszert kellett bevennem - nekem -. A sírás kerülgetett.
Mindenkinek más vitamin, köptető "mittoménmi" válik be én már nem akarok kísérletezni, hiszen a Cebionos C-vitamintól a Lándzsás útifűn keresztül a Stodálon és a Schüßler sókon át mindnenen túl vagyunk.
Emellett viszont amit tényleg szívből ajánlok mindenkinek:

Ezzel kapok levegőt, elmúltak a pattik az arcomról, pikkelysömörre kiváló, nyáron hűsít, húzódásra, zúzódásra, meglilult bőrre, torokfájásra és még sorolhatnám. Akienk gugli a barátja hajrá: mesterbalzsam!
Szóval dögrováson a család úgy, hogy talán a mai körrel végeztem, csak délelőtt leszek hajlandó dolgozni, már ha fel bírok kelni. Szerintem csak egy napot kellene feküdnöm úgy nulla-huszonnégyben és nem lenne semmi bajom ... de nem tehetem meg. 
Itt a jó idő, napsütés, hosszabbak a nappalok, mi betegek vagyunk!
Éljen a tavasz! 

4 megjegyzés:

  1. Kitartás nektek, hétvégére kutya bajod és jövő héten talizunk :) reméljük :) Mi is nagyon ritkán vagyunk szerencsére betegek, gyógyszer is csak komoly fájdalom esetén kerül elő, de a vitamin mindennapos, multi és c, petinek meg q10 plusszban! Én Zsófinak is adom a multit és a cebiont napi szinten!
    Próbálj meg pihenni, persze könnyű innen messziről mondani, de muszáj néha lazítani egy kicsit! Puszi nektek

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy beteg vagy! :( Én is hasonlóan vagyok a gyógyszerekhez, azonban ha muszáj, akkor muszáj. Nem ellenség a gyógyszer, csak nem kell mindenre. A környezetünkben is mindenki taknyos, Ádám is 3 hétig volt az (igaz ez nem január óta tart mint nálatok), de nehezen jött ki belőle. Ma már nem kellett szívnom az orrát. Ezt a mesterbalzsamot megguglizom én is! :)
    Jobbulást Nektek, és szeretnék én is bejelentkezni jövő vagy utáni hétre! :) Puszi Nektek! Dóri

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok! Nagyon aranyosak vagytok! Ti lesztek fertőzésmentes életem első állomásai :))) Liz

    VálaszTörlés
  4. Eleg ismeros helyzet, mar mint a betegseg...aztan Lilyn az segitett hogy 3 hetig otthon volt...addig hiaba adtam neki barmilyen vitamint, immunerositot, semmi nem hatott. Mi koptetonek Prospalt hasznalunk, kap protexint immunerositesnek, ez probiotikum (ezt akkor kapja ha tenyleg beteg) , egyebket oscilococcinumot kap kura szeruen, nasivint az orraba es baby luuf balzsamot a hatara, amitol Balazs szerint kinai papucs szaga lesz a gyereknek, szerintem hasonlo lehet mint ez a mesterbalzsalm:) Szoval ahogy irod igazabol neked is no meg Dorkanak is csak egy kis nyugi kene, pihenes es jol lennetek.

    VálaszTörlés