Összes oldalmegjelenítés

2015. december 4., péntek

Készülődés

Miközben hasfájunk, nem áll meg az élet körülöttünk. Készülünk a karácsonyra, ezer fokon égünk, nagyon várjuk.
Közben azt vettem észre, hogy egyre többet magyarázkodom, a "hogyan lehetséges az anya, hogy ..." kezdetű mondatok miatt. Onnantól kezdve hogy a Jézuska baba, karácsonyfa, ajándék érkezés be a lakásba ablakon, ajtón keresztül, angyalok és társai közreműködése, szerepe a karácsonyi ünnepekben és még sorolhatnám.
Ellentmondás van Dorka fejében: van akinél a Jézuska hoz mindent egybe szenteste, még az ételeket, süteményeket is (nem is érti miért lesz anya szenteste 17:59 perckor otthonkában, viszont tizennyolc óra nulla, nullakor anya kiöltözve, lakás puccba vágva, karácsonyfa csillog-villog, finom bejgli illat lengedezik, ajándékok csodaszépen becsomagolva, öröm, boldogság, csillogó szempárok).
Van a másik oldal, ahol a fenyőfát közösen varázsolják karácsonyfává és csak az ajándékot hozza a Jézuska, angyal, Mikulás vagy mit tudom én ki (ebben az esetben készülnek, sütnek főznek, takarítanak. Itt van bevásárlólista, 2 kiló liszt és sütőpor a konyhában. A nappaliban és a lakás összes pontján hullik a cukros darált dió a linzerkarikáról, tejszínhabos a szekrény oldala, lekváros a fal, a kutya szőre liszttel keveredett pudingos csimbókban lóg, a wc-t nem lehet lehúzni a gőz fölött felvert tojásfehérje-maradéktól. Anya keze felhólyagosodva a tűlevéltől, bárhova lépsz tüske szúrja talpad, háromszor körbetekered magad az égősorral, miközben harmadjára jössz rá, hogy először az égősor és nem a díszek kerülnek fel a fára. A kutyát másodszor próbálod lefeszegetni a karácsonyfa törzséről, mert a gyanta okán hozzáragad, miközben a vibráló égősort igyekszik halálra támadni. A gyereked eközben jót mulat a helyzeten és elgondolkozik azon, hogy tavaly mennyivel egyszerűbb volt, amikor a Jézuska rendezett mindent és nem anyád szerencsétlenkedett a fa körül)
Nálunk nyilvánvalóan az utóbbi eset áll fenn történésben, de az első nyitómondatával.
Mindent a Jézuska intéz, mi csak örülünk tizennyolc óra nulla-nullakor.
Pár kép az előkészületekről:



1 megjegyzés:

  1. Jot mosolyogtam:) naluk is utobbi:) Jezuska hozza az ajandekot de kozosen diszitjuk a fat, a lakast, kozosen sutunk-fozunk. :)

    VálaszTörlés